FLY HIGH TRAINING CENTRE KELAS TUISYEN ONLINE TAHUN 6 2022

FLY HIGH TRAINING CENTRE – KELAS TUISYEN ONLINE FOKUS A TAHUN 6 ELITE 2022 | Dari tahun lepas Mommy dah tekad nak cari kelas tuisyen once Hannah masuk darjah 6. Dan kali ini nak cari tuisyen yang 100% fokus subjek teras. Dan rezeki Mommy bila ada seseorang dalam team #KBBA9Continue Reading

Dah banyak kali dia mengadu yang mata dia kurang nampak tulisan dalam kelas. Mommy anggap mungkin sebab meja jauh dari white board, sebab tu jadi kurang nampak. Namun, selepas setahun buat Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PDPR), Mommy boleh rasa yang risiko rabun akan bertambah jika tidak dijaga. Masakan tidak,Continue Reading

BAJU SEKOLAH ANTI KEDUT THOMXSCHOOL - BELI ONLINE LEBIH MUDAH 3

Mommy sudah, korang? Dah beli persiapan sekolah? Ada banyak lagi sebenarnya kena sediakan ni. Seluar, Baju, Kain, semua dah mengecil! Tak! Anak-anak Mommy dah makin besar dan tinggi. Habis semua kena tukar baru. Tahun depan masing-masih dah darjah 3 dan 5. Cepatnya Memandangkan sekarang ada promosi kaw-kaw, Mommy siapkan cepatContinue Reading

HIKING BUKIT BOTAK - PENGALAMAN PERTAMA HDAE DAKI BUKIT 2

Risau juga bila Daddy tetiba ajak Mommy dan anak-anak untuk daki Bukit Botak, Puncak Alam. Mampukah anak-anak mendaki Bukit Cerakah Trailhead tu? Bila Mommy google, katanya ok untuk beginner, family dan kanak-kanak khususnya. Tapi, pengalaman kami baru-baru ini, Mommy akan berikan tips penting andai betul korang nak bawa anak-anak. PERSEDIAANContinue Reading

7 JENIS TERAPI DI RUMAH SEPANJANG PKP

Mommy kongsikan 7 Jenis Terapi yang boleh dijalankan di rumah oleh anak-anak sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) 📌Terapi Bermain📌Terapi Bercerita📌Terapi Biblio📌Terapi Seni /Lukisan📌Terapi Muzik📌Terapi Pasir📌Terapi Wangian Untuk anak-anak yang di sekolah, sekarang dah mula online class kan? Mommy pun non stop pantau mereka 2 beradik ni buat ‘kerja sekolah’.Continue Reading

PKP DAY 15 : ZOOM MEETING KELAS TAEKWONDO

Kalau korang yang work from home, mesti dah familiar dengan Apps Zoom ni kan? Ada macam-macam lagi apps kalau nak buat meeting via online ni, tapi hari ni, master kelas taekwondo yang Ariq & Hannah join pilih Zoom. Untuk mengajar, sebaiknya kena pastikan semua ahli zoom mute mic tu. BiarContinue Reading

Alhamdulillah.. Malam tadi merupakan kelas pertama Ariq & Hannah mengaji. Kat surau rumah jer. Ada ustazah sudi ajar. Mulanya Mommy risau jugak sebab tak tahu macam mana respon Ariq. Hannah dah biasa mengaji, ok la. Tapi, sampai je depan ustazah, ustazah cakap duduk, terus pegang Iqra dan duduk depan ustazahContinue Reading

CHECK KEHADIRAN ANAK KE SEKOLAH SECARA ONLINE

Mujurlah ada group sharing perihal anak-anak sekolah ni. Terima kasih kak Arbi sebab bagi info mudah tapi memang penting untuk ibu bapa. Ada orang bergurau, nasib zaman dulu takde macam ni. Haha. Betul la tu. Kalau kaki fly kan? Hahah.. Zaman sekarang ni, kadang-kadang ada juga ibu bapa ingat anak-anakContinue Reading