MBH CARBON SNOW TREATMENT | Dah lama Mommy rasa isu parut di pipi kesan jerawat lama ni, sedikit merimaskan. Ditambah pula isu skintag yang kembali naik di wajah Mommy. Sebagai wanita, korang sendiri pun faham la kan? Sambil makeup tu, sambil rasa ada je tak kena. Kulit pun macam makinContinue Reading

TIPS MAKEUP CEPAT MAINTAIN CANTIK DENGAN SLAE COSMETICS

SLAE COSMETICS – TIPS MAKEUP CEPAT MAINTAIN CANTIK!! | Kadang-kadang bila nak keluar tu, fikirkan kena makeup ni, memang rasa macam terbeban sekejap. Kena bersiap awal sejam biasanya untuk Mommy. Haaa.. termenunglah ahli keluarga kena tunggu Mommy bersiap. Mommy sebolehnya nak juga calit makeup walaupun sedikit setiap kali keluar rumah.Continue Reading

Hari ini Mommy nak kongsi dengan korang tentang satu produk yang boleh dikatakan all-in-one, dimana ia sangat bagus untuk kulit wajah, badan dan juga rambut kita. Wahhhh.. Mana nak dapat produk macam tu? Memang ada tau! Sofra Beauty Booster namanya. Mommy sebenarnya ternampak dari seorang sahabat Mommy yang share tentangContinue Reading

Mommy dah cuba eksperimen kenali jenis kulit baru-baru ini, dan Mommy dapati yang kulit wajah Mommy jenis kering! Dan nak atasi masalah kulit kering ini, selain produk, pemakanan pun kena jaga. Air kosong pun perlu minum! Terbaru, Mommy ada mencuba 4 jenis produk daripada rangkaian Monzo Beaute Skincare. My 1stContinue Reading

PENGALAMAN BUAT RAWATAN MICRODERMABRASION DAN HIFU DI KLINIK DR BAZILAH, BANGI

Memiliki kulit cantik dan bersih dari sebarang cela, semestinya impian setiap wanita. Kalau bulan lepas Mommy dah buat rawatan PRP, bulan ini Mommy nak cuba buat rawatan lain pula. Fokus Mommy lebih kepada ‘maintenance’ untuk wajah Mommy. Buat macam-macam treatment, jangan pula lupa untuk buat rawatan facial. Pencuci muka sahajaContinue Reading

CARA KENALI JENIS KULIT SENDIRI

Sekarang ni banyak betul ya produk baru yang keluar. Ada yang jadi trend untuk kita cuba, ada yang buat kita rasa MUST HAVE, sampai sebenarnya kita pun kurang pasti apa sebenarnya yang kita perlukan untuk penjagaan kulit wajah kita. Jadi, kat sini Mommy nak kongsi dengan korang PERKARA PALING UTAMAContinue Reading

PENGALAMAN BUAT RAWATAN PRP DI DR CHONG CLINIC, SHAH ALAM 11

Agak lama Mommy tak ke mana-mana klinik aesthetic untuk buat sebarang rawatan wajah. Kulit Mommy yang dahulunya jenis kombinasi, kini lebih terarah kepada jenis kulit kering. Mungkin faktor umur, stress dan juga pemakanan. Walaupun Mommy ada pelbagai jenis set penjagaan kulit, tetapi Mommy rasa Mommy tetap perlukan rawatan lain. Jadi,Continue Reading

NURYN TUPPERWARE - PERSEDIAAN MELAWAN VIRUS

Apa persediaan korang dalam ‘musim’ virus ini? 😱 Item wajib bagi Mommy semestinya Sanitizer Cream dan Sanitizer Spray. Lindung diri sendiri dengan memakai Sanitizer Cream dan juga sembur-sembur sahaja dengan barang sekeliling Mommy dan anak-anak dengan Sanitizer Spray. 😉 Saiz item yang Mommy guna itu pula wajiblah praktikal dan boleh dibawa kemana-mana.Continue Reading