15/06/2024 9:30 AM
Setelah selamat berjumpa doktor malam tadi, HD pon dah selamat makan ubat batuk selsema bagai tuh, serta wat nebulizer, maka malam tadi selamat jugak lah dia tido.
Mommy pening pala menu apa pulak nak masak esok pagi nih. Since selera HD kurang sejak 2menjak nih..
Teringat yang Mommy beli prune, dan puree carrot pn dah tersedia beku dalam peti tuh, maka, Mommy pn try la menu bubur yang diberi nama khas BRUNEC [sebut brunik!] Heeee… suka2!
Senang lah klu guna slow cooker nih. Semua juz main campak aje.. Heeee..
Since malam 12.10.2011, Mommy wat stok puree carrot & puree jagung manis. Senang sket nk masak lps nih. Main campak je lps thaw[cairkan] dlu. Ini stoknya.. Leh tahan 2 minggu untuk setiap satu.
Bahan2nya simple giler:
– Beras
[tahu kan rupa beras? heeee.. normally Mommy guna scoop susu yg agak memanjang. Guna 3 1/2 sudu. Dapat la dlm 60ml klu sukat guna pencedok beras tu]

Puree Carrot


Prune Sunsweet 4/5 biji [Mommy rendam dlm air panas smpai lembut]

Mix semua benda then masukkan dalam slow cooker pukul 11 malam.

4 pagi, bangun buat susu anak tu, gi tutup suis slow cooker. Then, tdo balik.

Subuh.
Panaskan semula, letak air panas sket kalau xnak likat sangat.
[Mommy panaskan dalam periuk atas dapur plak]

Masukkan dalam bekas.
Taraaaaaaaaa…

Inilah 3 bekas asing utk dibawa ke nursery in which bekas ini boleh dipanaskan guna microwave [tapi Mommy slalu suh panaskan atas dapo jer]

Siap.
Selamat sudah HD makan sampai licin.
Teruja si Ain Nursery call Mommy tadi bgtau HD makan licin.
Alhamdulillah.
Setelah sekian lama sayang x berselera. X sia2 Mommy masak untuk sayang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!