12/04/2024 9:36 AM
sarung bantal norwex

Jadi cepat marah!

Betul atau tidak?

Sebut pasal tidur nih kan, memang boleh bikin emosi terganggu bila tak cukup tidur.

Badan tak berupaya kerja secara normal.

Lebih teruk, ada yang sampai melibatkan kematian. Pernah kan baca berita macam tu?

Jika kita selalu elak daripada tidur, otak akan menghasilkan banyak hormon dopamine iaitu sejenis hormon yang menyebabkan kita rasa lebih aktif. Namun, ia hanya berfungsi sementara sahaja.

Oleh itu, bahagian otak kita akan mengalami gangguan dan melemah sehingga menjadi impulsif dan tidak mampu berfikir panjang untuk melakukan sesuatu dengan tepat.

Ia akan mengganggu keseimbangan glukosa dalam badan dan seterusnya membuatkan kita lesu serta pucat.

Lebih bahaya lagi, kita akan mudah jatuh sakit kerana sistem imun dalam badan semakin melemah.

Dan sekiranya keadaan ini akan berpanjangan, ia akan mempengaruhi emosi, kemampuan berfikir, dan memori!

APA NAK BUAT UNTUK ELAK GANGGUAN TIDUR?

Untuk pengetahuan, individu normal dewasa memerlukan kira-kira enam hingga lapan jam waktu tidur.

Dan kanak-kanak pula memerlukan tidur yang lebih lama untuk proses tumbesaran.

Ini perkara yang boleh kita lakukan untuk mengatasi gangguan tidur:

1. Menetapkan waktu tidur yang teratur

2. Urus tekanan dengan baik

3. Jangan merokok

4. Jangan ambil minuman berkafien terutamanya empat jam dari waktu tidur

5. Jangan tidur di siang hari

6. Jangan makan makanan berat sebelum tidur

ADA ORANG SANGGUP BUAT APA SAHAJA DEMI KESELESAAN MASA TIDUR

Ada orang jenis tak kisah beli tilam harga berpuluh ribu, semata-mata nak ada keselesaan maksima.

Sedangkan ada tilam harga mampu milik tapi keselesaannya padu juga (Tilam Cuckoo). Serius. Tilam Cuckoo cuma RM150 sebulan selama 3 tahun. Tokti pun pakai Tilam Cuckoo tau. Tak caye, tanya Mommy. Hihi.

Ada orang jenis suka spend duit untuk cadar dan sarung bantal yang selesa dan tak kisah harga, janji mereka selesa ketika tidur.

Betapa pentingnya waktu tidur ni sebab tidur itu adalah proses istirahat bagi semua hidupan dan sangat penting untuk kesihatan badan.

Tidur membenarkan organ manusia berehat selepas melakukan pelbagai kerja di siang hari. Dan tak hairan ada yang sanggup spend everything untuk keselesaan maksima time tidur.

Mommy tak terfikir nak memiliki set Bedsheet & Pillowcase ini sehinggalah Mommy sendiri cuba.

Awal tahun hari tu, Mommy dapat hadiah dari leader terpaling, EBA Azra Rahman.

Set Pillowcase.

Jujur eh. Lembut dia memang macam kain sutera. Jangan ingat macam baldu pulak. Lain.

Dan bila tidur, takde tinggal apa-apa bau (manalah tahu accident air liur) haha. So kekal fresh je bila peluk.

Rambut pula tidak la berkusut bila bangun sebab material dia tu tak ‘pegang’ rambut kita. Macam mana eh nak describe. Soft giler lah!

Mengikut kajian yang pernah dibuat, memandangkan Norwex mempunyai Baclock (microsilver yang berfungsi dengan hebat), microsilver di dalam serat sarung bantal ini berfungsi menghalang pertumbuhan bakteria yang berasal dari minyak, kotoran setiap hari dari sel kulit mati wajah kita.

Secara tak langsung, kita boleh lihat improvement dari segi kesihatan kulit wajah kita.

But overall, memang best dan tak percaya Norwex mampu hasilkan produk macam ni. Huhu.

Tidur pun memang selesa sangat sampai pagi.

Dan Mommy membayangkan, andai satu hari Mommy memiliki set cadar pula, aduhai. Tak terbayang selesa dia macam mana.

ADA TAWARAN HINGGA AKHIR MEI INI

Kalau uols grab set ini, bukan sekadar cadar dan sarung bantal, siap ada Mattress Cleaner lagi.

Harga pula, belum tolak diskaun tau! Jimat!!

Memang confirm korang dapat diskaun pulak tu!

Dan satu lagi, mulai esok, ada FREE GIFT untuk pembelian bernilai RM650 ke atas iaitu :

FREE BATH TOWEL

FREE BODY & FACE PACK

yang bernilai RM290 sebenarnya.

Wow!Dah macam korang bayar separuh je haaa.. Untung la haih!!

WHATSAPP ME

1 thought on “APA AKAN JADI KALAU TAK CUKUP TIDUR?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!