29/05/2024 11:07 AM
Actually, Mommy ada usha video klip Prema Yin tu once posted by Beautiful Nara that day. Memang Mommy kutuk abeh2 la dlm hati.. Tapi, xde lah nk wt entri blog pasal nih..Tapi, since hari ni Mommy ada baca Tweet si Gambir.. eh.. Gambit tu, mengutuk Blogger as hanjing, sedikit sebanyak, terasa gak tempias tuh. Mmg la Mommy x komen pa pe lg since video tu keluar, tapi, terasa x patut plak klu Mommy x komen hal nih. Tau nape? Si Asmara tuh, Mommy rasa dia org Islam. Si pengarah tu, Mommy rasa pn, mcm Islam. Si ‘isteri’ tuh, xtau plak agama per. Sbb x knl dia pn.. Tp, dlu2 rs mcm pernah dgr lagu dia.. ‘Eyo..Eyo’ tuh.. pernah dengar? Sat.. nah… DENGAR KAT SINI!
Hmm.. Mommy mmg x paham motif lagu nih. Geli pulak nk komen.. Hmm.. xpe r. Apa pn, Encik Gambit, org komen sbb org tgk kita nih dah x macam ada adab kesopanan dah. Semua nk ikut orang luar. Apa kes? Sila lah setia dengan budaya kita. Mommy rasa, rmai jer artis bukan islam kt M’sia nih buat vclip sopan but yet interesting. Mommy rasa jugak, xrmai orang ghairah pn tgk. Huhuhuhu.. geli mat..mat..mat!!!! Antara komen2 orang masa tgk vclip nih, part 3:06 -mcm lipas yg disembur bygon, part 3:17 -keti itam. hahahahaa.. Tergolek2 mommy baca komen orang. hahahahahaha.. 
Tujuan mommy buat entry nih, klu nk buat vclip yang konon2 canggih pun, wt la homework sket. Adakah sensitiviti rakyat malaysia yang majoritinya Islam, terkesan slps tgk vid ini. Kalaupn utk pasaran luar, jgn la smpai terdedah kt M’sia dlu. Alasan sgt xkukuh, ok. 
Sesungguhnya, yang baik itu datang dari ALLAH, yang buruk itu datang dari kita sendiri. Sama2 lah memperbaiki diri. Anggaplah teguran itu adalah satu motivasi utk diri kita supaya berubah ke arah yg lagi baik..
Later.. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!