23/06/2024 3:08 PM
Semalam.. Mommy ada tgk rancangan Singgah Sahur kt TV3 [siaran ulangan pukul 5 ptg]. Rncangan nih sebenarnya setiap Jumaat & Sabtu jam 12.35 tengah malam. Siaran ulangan pulak hari Sabtu & Ahad pukul 5 petang. Semalam punya episod mengenai orang gelandangan iaitu golongan orang yg tidak mempunyai rumah, merayau2 mencari tempat teduh & tidur di mana sahaja yang mereka rasa selesa. Seperti ayat  TV3 semalam, tidur beralaskan tanah, berbumbungkan langit. Dengar macam sejukkkk je kn???
Mula2 Mommy x kesah sgt sbb Mommy tgh suap bubur nasi kt HD. Sambil tngok pengacara rancangan Teh Shuhaida & Azizah Ariffin dok hulur2 makanan utk sahur kpd gelandangan2 ini. Pelakon Bell pn ada jugak. Yang dikejut, ada yg sporting & respon baik punya. Ada yang tdo xnk bangun wpn dh kejut & cakap ‘suda sakit’..sambung tdo balik. Rasa lawak time tuh.. Reaksi org kn? Mesti mcm2. Tp since rancangan ni nk tnjuk prihatin n sedey, xle la kita nk gelak tbahak2 pulak. Ok..ok.. kembali siyes..
Part yg bes bila seorang gelandangan yang berasal dari Johor tu sekarang dh terurus sudah. Ye la, dlu merayau2 cari tempat tido, buka puasa kt masjid2, sahur makan lebihan dari mknn berbuka, sekarang dah keje hasil inisiatif Anjung Singgah ini. Jadi pemotong daging. Syukur la kan?? dari hidup merempat dahulu.
Lps tu, part yg wt Mommy meleleh air mata bila si Teh Shuhaida berborak ngan pakcik tua. Siap dia panggil ayah kt pakcik tu supaya pakcik tu ada feel mcm anak dia sendiri yg pggil. Bukan ke itu wajib utk Mommy meleleh2. Haishh… Sedey woooo..
Nak baca details pasal Anjung Singgah, boleh tengok kat:
KOSMO
UTUSAN
Yang berminat nak menjadi penaja utk Anjung Singgah boleh dapatkan borang kat SINI
TIADA LAGI MEREMPAT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!