Tue. Jul 16th, 2024

FRISO GROWING UP TOGETHER DAYS WITH HANNAH DAMIA

cte lama jugak nih..
26-2-2012
Mommy ternampak iklan nih kt FB Friso. Bes nih.. Xmo lepaskan peluang.
Kebetulannya, susu HD dah nak abeh stock. Nak xnak, memang kena cari!
Ini view dari atas..
Kena register dulu.. Baru leh beratur utk main game dlm tu..
Oh..stroller kena p parking dlu!
Nampak x voucher Mommy pegang tu? Once Mommy daftar, Mommy ckp yang Mommy members, so, dapat 1 voucher. Mommy ckp, saya nk beli susu 3 kotak. Then, dia kasi anor 2 vouchers provided that Mommy letak nama orang lain. So, Mommy letak nama Daddy & kakak Mommy. Heeee
Untung sangat dgn adanya voucher nih. Tau berapa harga susu? Normally RM65. Even, dorg hr tu jual RM66.90. So, adanya voucher tu, less RM10.. Tidakkah untung?
Mommy hangkut 4 kotak sekaligus!!!
Satu budak cute x reti berdiam diri.. Asalkan jangan orang kaco, beliau akan berjalan merata2.. Tapi, Mommy & Daddy kena ada dalam mata beliau. So, Mommy x riso sgt. Dia akan cari kami jugak.. ;p
See.. Bila orang ajak dia dtg dekat2 & beratur sekali. Mulalah mogok!
Sambung posing sebab orang x paksa beliau beratur dah!
Senget sana!! Senget sini! Ishhhh.. Apa2 je la.. Nasib baik comey.. Ngeee [ala.. puji anak sendiri xpe]
Tukang2 amek gambar bergambar dgn model-xle-dok-diam
Masuk dalam! Yang sebenarnya, sorg je leh masuk. Either Mommy or Daddy. Daddy ckp, my wife nk masuk utk amek gmbr saje.. Xpe kot. Dorg benarkan. Ngeh2..
Apa jadi dalam?
Since ‘ada orang kaco’ HD, beliau menangis2 peluk Daddy. Dia igt Nurse kot. Hehehehe
Tengok wajah beliau yang x abeh SERAM tu…
Pastu dah cool sebab Mommy ada tepi…
Masuk segmen nih plak. Mari snap depan kamera dorang & kita decor gambar kita kt screen besar nih.. Mommy letak kupu2 pink. Daddy lak pakai topi.. Heeee
Lepas dah amek gmbr yg dh diprint, photographer aka videographer Friso suh Mommy ajak Daddy & HD utk bgambar kejap. Haish.. Laju plak dorg nk kua balik. Heee.. So, kena patah balik la utk snap. Hehehehe..
Then, lepak kt tengah2 tu. Plan nk tunggu turn utk buat FREE BADGE. Tp, mesin suda ada rosak pun. hish.. So, mau balik la!
Hasil menuai…
Untung2.. Save RM40 stok susu bulan nih.. Untung2..
Ejen Friso nih, Mommy bawak Barcode kotak Friso. 1 barcode, 1 je leh redeem
So, since kat umah dah ada 3 ketul, now dah jadi 4. Yeay!!

UPDATE 15.03.2012
4 ketul ejen Friso nih, dah ada adik angkat. Size nya kecik comey!!
Dapat masa jumpa Dr Ruzini, Pusrawi

Comey sgt!!

By YB Shehan

YB Shehan merupakan penulis blog Mommy's Diary of Life (www.shehanzstudio.com). Merupakan bekas pelajar jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) dan kini bergelar blogger sepenuh masa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!