23/04/2024 12:26 AM
Assalamualaikum.
Nampak gaya, hari ke 5 cabaran Blog Mommy ni jatuh pada 10/05/2015
Sempena HARI IBU

Mommy xde celebrate apa2 pun. Cuma stay at home & hadap karenah anak2.

But

Daddy surprisekan Mommy dengan prepare breakfast NASI LEMAK

& sanggup kua g cari udang fresh & telur masin untuk dia masak for dinner.

 Tq so much Daddy.

Ni aktiviti kakak & daddy masa Mommy dok lepak2 depan tv

 Daddy buat jam tangan guna playdoh
tetiba..
Eh.. ada surprise laaaaa..
Tq sayang!!
-tulisan kakak sendiri tu-

~keraiii~

BUAT IBU2 DI LUAR SANA,

especially MAK & MAMA.

Buat mak,
TERIMA KASIH mak. Melahirkan adik walaupun nyawa mak masa tu 50-50. Syukur mak selamat. Mak pening dengan karenah adik kecik2. Mak x larat beli buku latihan sebab hari ni beli, petang tu abeh dah adik buat. Huu. Mak pening adik asik potpet2 x berenti. Mak xyah pening2 stress pasai kena baca buku sebab tiap2 tahun adik dapat no 1. Tapi, mak pening balik lepas adik masuk sek men. Makin malas. Haih. Mungkin asrama bukan jiwa adik kot noh? Mak x pening sekejap lepas adik dapat masuk UIA, amek LAW. X pening sat lepas adik boleh nikah dah. Hiii

Dugaan mak lahirkan adik tu, sebijik cam adik masa lahirkan Hannah. Adik dapat rasa apa yang mak rasa. Besar dugaan tu mak. T__T. Adik pitam. Adik kena tambah darah sampai 4 pin. Kita sama mak! x masuk lagi zaman jaga kalau sakit2 demam, nakal semua. Baru adik paham, mak! X senang jadi mak!
Mak marah kalau adik marah anak2 adik. Sebab mak bukan jenis garang cmtu. Macam mana adik boleh ada NAGA dlm badan ni, while mak x pernah camtu? Tskk

Sekarang adik lalui zaman buku latihan untuk Hannah. Xdan sehari. Potpet2 memang mewarisi adik sangat2. Rasa macam nak letak selotep. Tapi, dulu adik gak dok doa moga Hannah cpt2 pandai cakap kan?

Buat mama,
TERIMA KASIH mama. Terima kasih benarkan anak mama kawen dgn sy. Syukur sangat sebab dapat suami yang ringan tulang. X pernah tinggi suara sehinggalah ada Ariq. Marahkan HD yang makin banyak akal tu. Masa tu memang sy terkejut. Boleh juga la dia tinggi suara. Hik2. Tq mama sebab didik anak Mama jadi seorang laki yg paham erti tanggungjawab. Paling bes, dia reti masak macam mama. Itu sangat bonus! Tq mama!

to all mommies out there,

tepuk bahu sendiri untuk setiap susah payah kita sebagai mak.

Terlepas?

Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir
Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!