Tue. Jul 16th, 2024

BEATBOX – BUNYI2 DARI MULUT

BUNYI-BUNYIAN yang terhasil daripada mulut remaja bernama Shawn Lee ini menerbitkan seribu satu persoalan tentang bagaimana anak muda itu mampu mengeluarkan bunyi-bunyi yang mustahil dilakukan manusia.


Penerima Anugerah Pelakon Kanak-Kanak Terbaik Festival Filem Malaysia (FFM) ke-18 itu kini mampu menghasilkan lebih 50 bunyi dengan mulutnya.


Dia yang juga pernah muncul dalam drama bersiri Hikayat Putera Shazlan gemar melakukan bunyi binatang dengan bunyi cengkerik menjadi bunyi kegemarannya.


Bunyi gajah, kucing, itik dan anjing menyalak antara bunyi-bunyi binatang yang mampu ditiru oleh Shawn selain bunyi alatan muzik seperti trompet, perangkat dram dan keyboard elektrik.


Baca sepenuhnya di SINI


Mommy try godek2 youtube & tadaaaa.. Bes wokkk!! Dalam Kejohanan Dunia Beatboxing 2009 ini, Shawn dapat tempat ke 9 daripada 45 peserta. 

Dengar beatbox nya..


Tertarik part last yg makan cengkerik tuh. Hahahahha

By YB Shehan

YB Shehan merupakan penulis blog Mommy's Diary of Life (www.shehanzstudio.com). Merupakan bekas pelajar jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) dan kini bergelar blogger sepenuh masa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!