TAK SUSAH NAK CARI COSMODERM DI BANGI

Published on :

Mommy sebenarnya tengah cari produk Cosmoderm ni, tapi cari kat Kajang ni, macam limited pula barangnya. Nak online, dok fikir yang Mommy belum pusing habis lagi Kajang ni. Duduk area Kajang ni, baru je tahun ni. Jadi agak blur sket nak bergerak ke mana-mana. Dan baru-baru ni, Mommy plan nak ke Bangi. Sebab dengarnya Farmasi […]

free wifi

PERJUDIKAN KESELAMATAN HANYA KERANA WIFI FREE?

Published on :

Salam segar di waktu pagi. Sebenarnya tak berapa segar, masih mengantuk. Gamaknya sebab tidur lewat malam tadi. Kul 1 pagi baru tidur. Dah 2 malam macam tu. Siang, takde pulak terasa nak tidur. Jadi, agak lemau la macam ni. Korang suka Wifi free? Siapa yang tak suka tu? Hehe. Satu je Mommy selalu ingatkan diri […]

mizzue malaysia

JATUH HATI DENGAN MIZZUE MALAYSIA

Published on :

MIZZUE MALAYSIA Mizzue Malaysia? Korang pernah dengar? Tak? Mommy pun. Hehe. Sehinggalah sahabat #kbba9 yang kenalkan web ni kat Mommy, tq tau.. Dah tu, terpandang iklan di timeline Facebook Mommy tu. Bagus betul la fb ni tau, macam tahu je kita tengah survey apa-apa, terus naik sponsored post dari mana-mana page best-best. Salah satunya Mizzue Malaysia […]

APA ITU GOUT??

Published on :

Apa itu Gout weh???? Tetiba rasa sengal kat tepi kaki. Denyut sakit juga kat jari kaki (telunjuk). Tepi ibu jari kaki. Kata kawan.. mungkinkah Gout?? Ermm.. Gout selalu serang ibu jari. Tapi boleh kacau sendi juga. Arghh. Risau pulak.. Tapi tak de plak any swollen kat kaki tu. Terus Mommy search sikit info kat myhealth.. […]

BERITA BAIK UNTUK LEPASAN SPM - KOLEJ TERBAIK UNTUK ADIK-ADIK PILIH - LAKE VIEW COLLEGE (LVC) (6)

KOLEJ TERBAIK UNTUK LEPASAN SPM – LAKE VIEW COLLEGE (LVC)

Published on :

DAH HABIS SPM.. YEAYYYY! Selepas tamat SPM, mesti ramai adik-adik yang berlumba-lumba untuk mengisi permohonan UPU bagi menyambung pelajaran di IPTA. Tambahan pula, dengan harapan ibu bapa yang ingin melihat setiap anak-anaknya berjaya dalam hidup, pasti semangat untuk menyambung pelajaran masih tinggi dan berkobar-kobar. Tetapi, apabila keputusan UPU dan rayuan keluar, nama adik-adik tidak tersenarai […]

DATO CT BUAT MAKEUP TUTORIAL

BILA DATO CT BUAT MAKEUP TUTORIAL

Published on :

Ramai betul MUA sekarang ni kongsi ilmu mekap di Live FB kan? Mommy pun asyik terpengaruh je tau. Tapi masih setia dengan foundation Rosetyara sebab tu da bomb untuk Mommy. Huhu.. Yang lain-lain, dah macam-macam dah Mommy cuba beli dan cuba apply ilmu dorang tu. Haha. Makin improve la kot (perasan!). Pastu, 2 hari lepas, […]