APA ITU GOUT??

Apa itu Gout weh???? Tetiba rasa sengal kat tepi kaki. Denyut sakit juga kat jari kaki (telunjuk). Tepi ibu jari kaki. Kata kawan.. mungkinkah Gout?? Ermm.. Gout selalu serang ibu jari. Tapi boleh kacau sendi juga. Arghh. Risau pulak.. Tapi tak de plak any swollen kat kaki tu. Terus Mommy search sikit info kat myhealth.. […]

KOLEJ TERBAIK UNTUK LEPASAN SPM – LAKE VIEW COLLEGE (LVC)

BERITA BAIK UNTUK LEPASAN SPM - KOLEJ TERBAIK UNTUK ADIK-ADIK PILIH - LAKE VIEW COLLEGE (LVC) (6)

DAH HABIS SPM.. YEAYYYY! Selepas tamat SPM, mesti ramai adik-adik yang berlumba-lumba untuk mengisi permohonan UPU bagi menyambung pelajaran di IPTA. Tambahan pula, dengan harapan ibu bapa yang ingin melihat setiap anak-anaknya berjaya dalam hidup, pasti semangat untuk menyambung pelajaran masih tinggi dan berkobar-kobar. Tetapi, apabila keputusan UPU dan rayuan keluar, nama adik-adik tidak tersenarai […]

BILA DATO CT BUAT MAKEUP TUTORIAL

DATO CT BUAT MAKEUP TUTORIAL

Ramai betul MUA sekarang ni kongsi ilmu mekap di Live FB kan? Mommy pun asyik terpengaruh je tau. Tapi masih setia dengan foundation Rosetyara sebab tu da bomb untuk Mommy. Huhu.. Yang lain-lain, dah macam-macam dah Mommy cuba beli dan cuba apply ilmu dorang tu. Haha. Makin improve la kot (perasan!). Pastu, 2 hari lepas, […]

IBU TUNGGAL LAGI..

Hahahahaha.. Sementara je.. 2 tahun lepas dah lalui benda sama. Tahun lepas, masa dikhabarkan perlu pergi lagi, macam tak berapa setuju. Haha.. Tahun ni, ku relakan je. Pergi cari rezeki dan dalam masa yang sama berpeluang beribadah di Tanah Suci. Siapa tak nak?? Haaa.. tu lah dia.. Daddy. Pergi jadualnya kejap je kot. Mungkin bulan […]

GAYA DI HARI RAYA 2017

Kalau gaya di hari raya 2016 bertema caca merba warnanya, gaya di hari raya tahun 2017 Mommy decide nak sedondon. Kami pilih warna merah mak ngah selepas jumpa baju di Bangi Sentral. Hahaha.. Bukan rancang dari awal pun warna tu, asal jumpa baju je sebenarnya. Masa tu baru decide. Haha.. Beraya di rumah mak abah […]