24/05/2024 12:32 PM

Salam

Jerebu yang teruk ini memaksa Mommy untuk stay dalam rumah je sepanjang minggu ini. Anak-anak demand nak pegi main pun tak dilayan. Ermm

Apa yang sebenarnya kita perlu buat ketika jerebu? Nasihat daripada KKM

Pagi tadi masa Mommy hantar Hannah ke tadika, teacher kelas Hannah pun dah takde suara. Dan kemudian baru Mommy teringat, bekal air Hannah tertinggal. Huwawaa. Kena pesan kat teacher la. Tolong kerap hulur air. Hmm
Berkenaan mask/topeng muka ketika jerebu ini, ramai yang pakai jenis surgical mask. Ala, yang kaler biru tu. Tapi Mommy ternampak alasan kenapa perlu memilih mask N95 berbanding surgical mask ini.
 
SURGICAL MASK DAN N95 MASK

Erm.. So, kena gigih pergi cari kot. Tadi kat stesen minyak Petronas jual surgical mask pun RM1.50 sekeping. Walauweh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!