13/04/2024 5:05 PM
Beginilah keadaan HD yang demam panas masa Mommy alone ke hosp
Baca SINI utk PART 1

Baca SINI utk PART 2

Redha jer Mommy nak bawa HD ke mana pun. Itu tafsiran Mommy bila tgk wajah anakku HD ini.. Kesian.. Diarrhea yang berterusan setiap kali feeding fm. [yeah..Mommy x bfeed dah. Benti masa HD 4 bulan..]


Mommy jumpa MA di Emergency Room, Hosp Ampang. HD dinasihatkan utk masuk ward kecemasan sementara utk dimasukkan air. Mengelakkan risiko dehydrate. Perkara yang paling HD fobia, bakal berlaku. Iaitu, cucuk utk amek darah dsb.

HD dah mengantuk & nak susu. xnak baring di katil. Mommy terpaksa riba & dodoi baru terlena.
p/s: henset kedua Mommy jd bahan mainan HD utk elak dia menangis buat masa ini.

Akhirnya, terlentok juga anak Mommy di pangkuan Mommy. Mommy letakkan perlahan2 atas katil & ketika ini, tiub air di tangannya tercabut. Maka, air pn seolah2 ambil kesempatan utk keluar. Haishhh.. Mommy pggil nurse, nurse tu menggelabah & Mommy sempat dgr, ‘saya xtahu yg nih..aa..kejap!!’. Aish…bia benar? xkan ko xtau sedangkan ko keje bhgn nih. Masukkan tiub je pn. Bukan suh cucuk jarum ke apa.
Apa dia buat??? Dia menggelabah pergi tarik sekali dgn jarum tiub!! WTH!!! Mommy mcm nk menjerit kt ctu. Ko igt senang ke nak cucuk baby jap lagi??? Susah2 HD dh dikerah td, senang2 ko cabut!! Alasan, dah bengkok. Agak2 la, Mommy kt ctu, Mommy tgk tiub tuh. Bengkok la sbb ko tarik menda tu bengkok. Sebab bnda tu lmbut & duduk kt pergelangan HD. Time tu mmg sumpah seranah dh ada dh dlam hati. Nak tersembur, tp Mommy try calm down. Suddenly, Mommy mcm hilang sabar sbb xde apa yg dorg buat lepas tuh. Haii..kata nak masuk air.. Mcm mana nih? xkan nk tunggu mcm tunggul?
Mommy: Nurse, bila nk cucuk nih? Tiub tercabut,xkn x buat pa pe dh?
Nurse: Ya..kejap lagi yer.
Mommy: and I want a doctor to handle this! [Mommy dh start demand]
Nurse: kalut2 call doc tp doc bg alasan tgh ada patient lain.
Part paling Mommy geram nih….
Bersambung…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!