21/06/2024 8:43 AM
Actually, dah lama Mommy berniat nk kongsi pengalaman atau maklumat mengenai tips2 makeup. Mommy akan start satu persatu. Entri kali ini, mengenai:

Cara memakai celak
  • Pastikan anda duduk dalam keadaan selesa dengan menopang siku di meja.
  • Tarik garis pada garis kelopak mata dari bahagian dalam mata sehingga hujung mata pada bahagian luar. Ini supaya memudahkan anda memakai celak sehingga ke bahagian bulu mata.
  • Gunakan celak dengan cara menarik dari hujung kelopak mata bahagian bawah.
  • Untuk mata besar gunakan celak mulai daripada kelopak mata bahagian tengah dan sekiranya anda memiliki mata yang kecil, gunakan celak daripada hujung dalam mata.
  • Untuk penggunaan celak buka mulut anda sedikit ketika memakai celak supaya otot-otot mata kelihatan bagi memudahkan anda memakainya.
sumber: SINI

Mommy:
Ada beberapa link dkt sini yang Mommy boleh share dgn korang. Dorang ada bg tips2 yg penting utk korang jd TERER ABEH utk memakai eyeliner. Mommy masih lg tahap sederhana dlm memakai eyeliner. Blum PRO lg.. [akibatnya, encik hubby mesti terpaksa menahan sabar mdengar bebelan mommy time pakai eyeliner.. TQ x marah ye cayang! ;p]

antara Linknya:
www.tonguechic.com

videos:
VIDEO 1
VIDEO 2
VIDEO 3

Mommy nk buat penghargaan buat sahabat Mommy yang perkenalkan LIQUID EYELINER. Selama bertahun2, Mommy hanya pakai pencil type. Now, Mommy yakin guna jenis liquid. Brand pertama Mommy beli, Maybelline [sbb cari brand SilkyGirl – out of stock]. X heran la out of stock sbb mmg mantap. Then, Mommy terjumpa sepupu Mommy yg suka makeup. Dia bgtau, brand pasar malam jugak yg bgs. N dia bg percuma kt Mommy. Brand Lingmei. Gambar macam ni:
Harga RM10 jer rasanya. Tp, Mommy pakai sekejap je sbb Mommy dh jumpa yg better. Nak tau cmne?

TUNGGU…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!