11/04/2024 3:21 PM
Tersebutlah kisah..
Malam sebelum majlis bermula (tepat kul 12 tengah malam)
With last year punya prop..but, new gift of course!! HD dapat skyline tahun nih..
Tahun lepas, Mommy & Daddy hadiah beskal nih (klik)

Sesi nyanyi2 (tersipu2 malu beliau sebab 1st time faham orang nyanyi lagu Happy Birthday utknya, siap tepuk tangan lagi lepas tu. Hehehehe) dari Mommy, Daddy & Auntie Fana.
Auntie Fana jadi chef untuk majlis nih. Malam nih, beliau prepare bahan2 untuk wat apam polkadot. Katanya nak hadiahkan utk majlis HD. Tapi, dek migrain, Daddy take over tempat chef kita. Dari dot2, dah macam2 corak Daddy curahkan. Oh My Laki!! Memang kreatif!! Hahahah
Dari segi hiasan untuk majlis nih, sepenuhnya task Mommy. Semua nak handmade. Ya. Mommy sediakan checklist dari A-Z. Atur semua benda & tukang approve is Daddy. Hehehehe

Nak wat banner utk backdrop pn, wt sndr. Print, potong, tampal atas sugar paper, highlight guna pen silver utk buat border before tampal & last sekali, ikat riben setiap satu. Jam dah menunjukkan hampir 5 pagi, x larat gegiler sampai Daddy pn kena tolong ikat riben lepas keje masak selesai.

Setel, tugas melekatkan kt dinding plak. No paku2 juz guna double sided jer. Balloon nih beli kt Party Heaven di Melawati.. Memang kena tema la.. Syukur. Bab tiup, sah2 la Daddy.. Hehehe

Sambil2 dok potong2 tampal etc banner tu, Mommy modify kad gergasi nih.. Mommy dah beli siap sticker 3D then, tampal atas kad nih. Semata2 nak ikut tema.. Huk huk.. Gigih x??
Then, letak kat luar bersama Sharpie Marker utk kemudahan tetamu tinggalkan kenangan.
Ya.. Inilah handmade party hat yang makan masa selama 3 malam. Mommy buat 20 biji. Ada masa, Mommy akan buat tutorial.. hehehe..
Haiyaaa.. Manyak lambat woo nak buat sebab campur dengan HD kaco2 panjat kerusi, etc. Rigid tu, biasa je la..Asalkan puas hati..

Doorgift ialah bookmark yang come together dgn cute note pad.. Hik hik..

Table accesories haruslah bertema. xjumpa plak character madagascar yg real.. kalau jumpa pun, jenis teddy bear bulu2 tu.. xmo la..

Ini dia orang yang tolong design poster untuk Mommy. Tq my BFF, Mimie Mohamad! Suka sebab Mommy cuma bg cth kt dia, lepas tu, bila tgk hasil, mesti rasa nak comolot. Eh? hahhahaa.. Joking ar!

Mommy marah si Farah sbb xde gambar Mommy. So, dengan berat hati, beliau snap la.. Eh? Haruslah snap! Ko tu aku lantik jadi jurugambar! hehehehe..

Apam polkadot (adunan oleh chef fana & seni hiasan oleh Daddy..hikhik). Chef fana buat sendiri tau. xde nak beli segera2 bagai..

Nasi ayam Kedah mari.. Dari Chef Fana jugak!! Untuk tetamu yang dijemput, x ramai, dalam 50 orang gitu kot, kami beli 5 ekor ayam. Alhamdulillah mencukupi..

Kari ayam utk dimakan bersama roti jala. TQ Kaktih utk kari ayam. Tq Kak Lina (kak ipar) buat roti jala..

Poster diletakkan di atas tripod. Hehehe.. Mommy cuma DIY apa yg ada kt umah. Xkan nak gigih beli stand lagi kot semata2 nak letak poster? Jimatlah kos sket.. ;p

Mau gak cik HD bergaya dpn posternya.. ;p

Ini jarak dekat handmade party hat Mommy.. ;p

Bila 3 orang nih bertemu, jadi gini lah.. designer, artis & jurugambar. Hikhik

Tiba masanya untuk keluarkan kek!!!

Mommy tempah di Jasmeen Home Delight (JHD) di Shah Alam. Gigih Mommy p amek kt Shah Alam hari Sabtu. Aircond kena kuat sbb takut cair. Hihihi.. Gigih lagi.. ;p

Potret kami bertiga!! Suka sangat!!!!

Sesi menyanyi (video) klik sini.

Kendian memotong. HD excited sebenarnya. Muka curious pemenda la Mommy Daddy suh wt nih..

Antara tetamu2 yang hadir..

Owh.. anak buahku.. Sori acik xle nak main gomol2 bagai.. huk huk

kezen2.. Yang dukung HD tu lah chef fana..  ehhehehee.. adik ipar Mommy.. ;p
Terer masak cam maknya jugak!!
btw, satu family dorg mmg tau masak pn. Sbb tu Daddy selalu je masak kt Mommy. hikhik.. Untung badan.. ;p

Bersama anak kawan baikku Iju masa kt UIA, cik Nuhaa yang gebusssssss. HD tengok je orang main tab Mommy. Xdenye nak berebut ke apa.. Bagus kakak HD!! ;p

suka lak tengok muka HD pandang Nuhaa. hehehehe

Bilik study Mommy jadi tempat lepak & day care dat day sebab semua mainan HD dalam tu.. Hehehe.. kezen2 nih plak mmg mnt budak. Dorang layan je smua budak2 cute miut yang dtg.. ;p

Tetamu terakhir adalah geng2 HSFFYB. Terbaiklah uolls leh datang. TQVM!!!
x cukup korum sebab xde kak Farah, kak Fara Kertina, kak Intan Ibu Adam!!! tskk tskk..

Dari tepi, Magh & Maryam, Mommy & HD, Munie & Isse, Kak Wan Mai & Hannah Zahra & Kak Ederq & Cha..

HD masa Kak Ederq kasi hadiah, bukan main lagi galas cm henbeg. hehehe.. ;p

Antara hadiah2 yang HD dapat.. syukur.. ;p

Sebelum melelapkan mata sebab Mommy x tdo langsung dat nite smpai la majlis nih habis, tiba masa buka hadiah..

Alhamdulillah.. Terima kasih semua..

Tq for the wishes!!

Salam tulus ikhlas dari HD.

Update: Tq buat kalian yang bagi hadiah selepas majlis. cikgu HD kt nursery, bos Daddy & buat Shiba, tq sbb sggup ko hantar wpon x sht.. ehehehehe..

Klik sini untuk lihat TUTORIAL PARTY HAT

2 thoughts on “HB2U HD : 2ND BIRTHDAY PARTY “MADAGASCAR STYLE”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!