Sun. Jul 14th, 2024

HANNAH DAMIA MASUK WARD!!

Pada 7 July yg lalu, Mommy buat entri yang Mommy x sempat langsung nak update blog Mommy. Tengok SINI.


Kejadian ini bermula pada hari Khamis, 30 Jun 2011. Pukul 4 petang, di mana pengasuh Hannah Damia di nursery call Mommy & repot yang HD seperti terkena Diarrhea [cirit birit] yg pelik. Warnanya & hasilnya seperti Nestle Cerelec [bubur bayi], berwarna putih. Mommy dengar pn, rasa macam pelik.. X sabar rasanya Mommy nak balik rumah & ambil HD. Kebetulan, hari tu, Mommy dah dapat gaji & plan ke bank utk selesaikan segala urusan2 penting.

Jadi, bila Mommy smpai di rumah pengasuh, Mommy terus memanggil2 HD dgn harapan dia berlari2 ke arah Mommy. Namun, mestilah meleset sebab HD br jer 9 bulan umurnya. Sah2la belum boleh lari. Merangkak pn br 4 tapak, apatah lagi berjalan. Masih baru. Heee… Once Mommy masuk, pengasuh br je sudah basuhkan poopoo[pembuangan air besar secara cirit birit-Diarrhea]nya yg ke 2. Eh.. pelik.. dlm masa 2 jam, dah 2x? Aish..

Mommy & Daddy igt, mgkn biasa je kot & truskan perjalanan kami ke bank. Tapi, br je 5 mnit bergerak, Hannah muntah secara tiba2 & membuak2. Tanpa warning. Tanpa belas kasihan [sbb x kasi chance Mommy berhentikan keta & let her vomit outside the car]. Mommy x marah pn..Kesian.. Sgt2 kesian bila tgk dia muntah gtu & hnya menangis skejap sbb Mommy ‘termenjerit’ tkejut ke arahnya. Truknya Mommy. Ye la.. muntah tanpa disangka2.. Abeh baju, kasut, keta,xyah cakap. Mommy x peduli semua tuh. Mommy cuma curious ‘what the heck is happened to her?’. Ya Allah!!

Terus Mommy patah balik ke rumah & tgk2, dia poopoo again. Let her drink milk once again after that, muntah lg. Ya Allah.. apa nih?? Suddenly, her temp mcm ttba naik. Panasnya anakku!! Check suhu, dh 38. Apa nih? Terus Mommy capai towel kecik, air & asam jawa utk di mix..

Bersambung…

By YB Shehan

YB Shehan merupakan penulis blog Mommy's Diary of Life (www.shehanzstudio.com). Merupakan bekas pelajar jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) dan kini bergelar blogger sepenuh masa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!