shawl sulam tana hassan

Kalau korang perasan, sekarang ni tudung jenis sulam dah kembali menjadi ‘trend‘ masa kini. Mommy sendiri pun pernah ada bawal jenis sulam zaman masih di sekolah menengah. Bayangkan ia kembali semula. Memang menjadi rebutan la kan? Walaupun dah banyak shawl dan tudung bawal, Mommy taknak ketinggalan untuk mengikuti fesyen semasaContinue Reading

KEMPEN DERMA DARAH MCDONALD’S MALAYSIA DENGAN KERJASAMA PUSAT DARAH NEGARA – MCDONALD’S MALAYSIA BLOOD DONATION DRIVE

KEMPEN DERMA DARAH MCDONALD’S MALAYSIA | Hai! Siapa yang selalu menderma darah? Tahniah tau! Mommy antara insan bertuah yang pernah menerima darah kalian. Syukur sangat-sangat. Setiap hari ribuan orang memerlukan darah, jadi kita digalakkan menderma darah untuk menyelamatkan banyak nyawa. MCDONALD’S MALAYSIA BLOOD DONATION DRIVE – KEMPEN DERMA DARAH MCDONALD’SContinue Reading

Kalau nak tahu, yang no 3 datang tanpa dirancang. Ini sebenarnya sebab Mommy frust tak dapat yang diimpikan dalam masa terdekat. Baca : Adel pintu rezeki Mommy lagi? Dari awal, impian Mommy hanyalah kucing warna putih & kelabu. Tapi, rezeki kucing pertama, Mya bukanlah warna pilihan. Tapi, sayang Mommy terhadapContinue Reading

ANTABAX DAN R.E.A.L Kids BERGANDING MENGURANGKAN PENYEBARAN PENYAKIT TANGAN, KAKI DAN MULUT (HFMD)

Sementera Penyakit Tangan, Kaki, dan Mulut (HFMD) mengalami penurunan di Malaysia dengan 106,477 kes dilaporkan sehingga 18 Jun 2022, ia masih meningkat kira-kira 39 kali ganda berbanding 2,710 kes yang dilaporkan bagi tempoh yang sama pada tahun lepas, menurut laporan terkini Kementerian Kesihatan Malaysia. Penyakit Tangan, Kaki, dan Mulut (HFMD)Continue Reading

Hahaha.. Entah la. Patutlah ramai cakap pasti nanti bertambah. Sekali, memang betul. Mommy dah ada 3 ekor kucing dah kat rumah. Terbaru, si Adel. Baru umur 2 bulan. Tapi percayalah, warna idaman Mommy belum dapat lagi tau. Warna kelabu!!! Haih risaunya kalau orang tu ubah fikiran. Sebab mesej dah lamaContinue Reading

Selepas almost 4 tahun menggunakan Fusion Top Cuckoo, akhirnya Mommy decide untuk berubah angin. Kontrak Fusion Top tu sebenarnya 5 tahun, tapi kelebihan Normal Plan dalam Cuckoo, selepas 3 tahun boleh discontinue contract, return product ke Cuckoo atau upgrade ke produk lain. Kontrak Mommy tu ada setahun lebih lagi kotContinue Reading

Tahun demi tahun dari Covid 19 bermula di negara kita, memang kami amat pentingkan SOP. Risau tu ada cuma takdelah beria sangat sampai overthinking dan paranoid. Kiranya sentiasa di fasa berjaga-jaga semampu boleh. Memang elak la segala jenis gathering selagi boleh. Namun, selagi kita di luar, risiko tu tetap ada.Continue Reading

JOM-SHOPPING-BAJU-RAYA-DI-HARI-HARI.11

JOM SHOPPING BAJU RAYA 2022 DI HARI-HARI | Raya dah dekat. Dah cari keperluan hari raya? Kalau belum, marilah kita pergi Hari-Hari. Sebelum ini Mommy shopping kelengkapan sekolah di Hari-Hari, kali ini Mommy pilih untuk shopping baju raya pula di sini. Tiada tema warna lagi dalam kepala, jadi memang akanContinue Reading