25/05/2024 12:43 AM
Assalamualaikum

Daddy bagi surprise awal sempena birthday Mommy on 1st June. Dia beli ‘hadiah percutian’ ke Primaland, PD. Uhhh.. Mommy memang suka la bab2 nk p cotiii niiiiiih!

So weols ke PD on 31st May 2015 (Ahad), dan memang apply cuti on 1st June 2015 (Isnin)

Happy face! Mommy je la. Anak2 depan kamera memang terer buat muka ‘fierce’. Especially AE.

Selepas berjam2 anak2 tdo, akhirnya kami sampai.

Nak daftar, kena dtg kul 130pm. Masa tu baru jam 11 pagi..

So, weols snap dulu puas2.


Lagi x basah berjeruk,, bukan mau brenti. So kena p tarik laa.. haha

Memandangkan ada beberapa jam lagi baru bleh check in, pegi Dataran nih dulu.. Kebetulan masa tu ada festival mende ntah. Geng2 motor punya.

“My ada 200 x?”
T__T
parok lerrr. memang xdapek la abang sayang..

Budak yang seronok orang bagi chance jalan & lari..

Since dah sampai masa lunch, lepak makan jap dulu.
x suka sangat sebab bau busuk tahi kuda macam agak kuat kawasan tu, dan PD banyak lalat..

Ada orang tu x sabar. Nak beach.. Nak beach..

Buat hal sendiri, atau nak adik amuk??
T__T

pastu.. beach time!
bbudak 2 orang nih OCD gamaknya. Xnak pijak pasir. Geli. Pasir atas selipar. Nangis2. Hahhaa.
Actually nak lepak kat payung nih, rupanya kena sewa. So tinggalkan barang x berharga je la tumpang jap, pastu g berlari2 kat dorg yg excited tengok laut nun..

Panas terik kot!!

X bergerak. Statik!!

Lupa hal lain.. Panas pun xpe.. Huuu

Pastu nampak bot laju.. Dan2 lupa bab pasir tadi. Tapi tetap statik berdiri.

pic nih guna sjcam daddy

Dah jam 1 petang..So balik ke Resort untuk check in.
Since guna Groupon, no breakfast provided.
Banyak katil. Leh guling2 nih. Hiii

Bilik ni menghadap pool belakang..

Memang dah x sabar2 dah la si kakak tu tengok. Cepat2 siap untuk g mandi..
Sepanjang mandi nih cuma guna SJCam shj. X rela nak bawak henfon. Kang sape nak jaga. Hiii





Letih gilaaaa..

Malamnya g cari makan. Pusing2 area PD tu. Ternampak restoran Nasreen Seafood nih.

Adik. Jom selpie.

pastu xmo layan dah..

Daddy surprisekan Mommy lagi. Dia g kiosk2 kecik tu & beli benda alah ni. Kek xde, ini pun i hepi gila!!!
Pastu tamak la kan. Anak2 mmg x makan. Laki kasik chance suh makan sorang. Hahaha
Tq Daddy!

Tapi.. i nak kek jugak boleh? Hahaha

P mana2, nak kena menu cenggini jugak. Perut melayu kena makan nasik. Hahahah

Ada budak tu sampai merah mata. Betui2 puas main tu.

Selpiaq. Mana kakak?? Tu.. dok majuk apa ntah!

nak balik, tunjuk moon (full moon masa ni), baru nak good mood.

restoran ni so far ok la. xde la x sedap. cuma Mommy khuatir sket. Pelayan2, itulah pelayan, itulah pengangkat pinggan2 lepas makan, itulah si lap2 meja, itu lah jugak lap pinggan yang nak letak nasi. Pendek kata, mmg bekerjasama, cuma Mommy perati je, celah mana depa basuh tangan?

Pastu  mai letak makanan kt kita. Siap tolak udang yang hampir nak jatuh dari pinggan yang Mommy order tu. Depan mata Mommy. Ko rase, aku nak makan ke wey??

Dem spoil!

Apa nak buat lagi malam2 camni.

Jom je laaaa masuk ‘mall’ dorg nih.

Jual baju bundle.

1st time masuk, eh.. cam sejuk hati je tengok sini. Kemas, bersih, teratur.

FIL Mommy mmg suka sangat lah tempat ni. Asal dtg KL, nak lajak ke PD. Haha. Sebab pe?? Murah gilaa kau!! No wonder la.

Ni HD pakai jaket bulu. Tau berapa? RM19 kot. Hahaha.
Tau jadi berapa bila bayar nanti?
RM15!
Tapi Mommy x beli nih. Sebab pe? Bulu2 ni Hannah cakap “monkey”.
Siap buat gaya2 tepuk dada. Haih la anak. Funny!!

Tu tengok la sendiri harga. Hahaha

Mommy cuba jugak. Bundle jacket xpa. X direct kulit. Kahkah. Balik kang leh anto dobi..

Ni untuk Mommy bile merempit. Stress gak dah lama cari jacket kulit untuk Mommy ride, selalu mahai gabak. Nah. RM15. Kahkah.

budak yang bersronok2 lari sampai kecoh 1 kedai.. sama je 2 beradik tu. Pening mata kena sentiasa tengok. Haha

Jangan ingat baju seluar je jual. Nah.. dalaman pun jual. Euwwwwwwwwww!!
Harap xde la yang sangap nak beli.

Cuba jacket ni jugak. Suka sangat lah jenis2 labuh gini.
Mommy memang bajet dok obesi pun. Kata stay kt UK kan.. Haha
UK Ampang la tapinya..

x reti dok diam. Tambah2 bila ada kawan2 yang melayan. 2 orang budak dtg lps dorg asik lari2.

Ni lah kedainya. Ada 2. Yang ni yang baru sket. Lebih kemas & selesa.

Selesai shopping, amboi kau shopping, terus balik tido.

Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir

Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!