22/05/2024 4:49 AM
Kesihatan anak Mommy HD belum pulih. Selepas dimasukkan ke hosp tawakkal pada 3 July, yang Mommy cerita sebelum ini, baca SINI, HD masih diarrhea sehingga esoknya. Berlanjutan aktiviti Mommy yang sama, tukar lampin sampai kesian rasanya lihat si kecil itu perlu ke toilet beberapa kali. Tangan masih terpasang dgn tiub air, maka Mommy perlu menarik dengan tiang air tu sekali setiap kali ke tandas.
Mata x lepas tgk Boboi Boy
Penat? Ya.. Mommy memang penat pada hari itu. Terlalu penat. Keletihan yang melampau membuatkan Mommy rasa x sedap badan pada petang 3 July itu.. Badan Mommy panas melampau. Makan mmg lgsung x la hr ni. Alamak.. Daddy ada urusan yang penting esok. Memang xdapat cuti..
4July2o11 -Monday
Daddy bawa panadol pg nih. Mommy tido ptg sekali dgn HD. Lama jugakkk.. Makan mmg tidak.. langsung! Tapi, x lapar.. Pelik kan? Lepas waktu kerja, Daddy datang. Mommy diajak Daddy turun ke bawah [E&A] pada petangnya. Untuk berjumpa doktor. Ye lah.. sape nk jaga HD? Setelah periksa, suhu Mommy waktu tu 39. Makan xlalu.. Mana Mommy jamah apa pn dr semalam tuh.. Doktor tanya, Mommy ada cirbir [diarrhea] x? Mommy jawab x. Namun, selepas Mommy kua jer, trus Mommy lari ke tandas. Haaaa.. nah kau!!! Mmg tahap cipan punya penangan kepanasan badan nih.. Ya Allah.. Laratkah aku menjaga HD? Kuatkan aku.. Petang tu smpai malam, mmg Mommy x jaga HD sgt. Daddy setel smuanya. Alhamdulillah. Terima kasih Daddy. Tapi, kul 10pm Daddy dh kena balik.. 🙁
Mommy makan ubat, perasaan lapar belum ada.. 🙁 Malam tu Mommy tido dgn sengsara. Bilik 4 bedded. Mulanya hanya 2 patient, tgh mlm ditambah 1 lg patient sebelah Mommy. Ibunya tido berdekatan katil Mommy. Lgsg Mommy x bleh lelap mata. Sbb dengkurannya yang Maha Dahsyat. Mengalahkan lelaki. adoiiii. HD plak x abeh2 dgn poopoo nya.. Aaaaa.. 🙁
Mommy suh Daddy request 2 bedded @  single. Mmg heaven la tdo mlm td. Kami berdua jer. Jiran xde. Huhuhuhuhu.. HD – masih diarrhea. Masih minum Isomil. X berubah.. 🙁
Doktor dtg setiap pg & ptg. Mommy seronok dgr segala nasihat dia, pndpt dia & rs bsemangat nk jaga HD & ikut segala arahannya. Doc x kasi minum Isomil mlm nih.. So, Mommy g mnum Dutch Lady.. Sama jugak. Sampai ke pagi. Lebih 10x. adoiiiii
5July2o11 -Tuesday
Pagi nih doc dtg & tnya cmne? Klu x mnum susu, mmg dia x diarrhea.. Hmmm.. Hanya perlu minum air garam & makan cerelec jer hr nih.. Mommy tanya doc, mungkinkah HD terkena ROTAVIRUS??
klik kalau nk tahu..
Petangnya, Doc confirmed yg Rotavirus detected. Gulp!! Doc suh cari susu yg lactose free. Hmm.. Doc suh mnum Isomil mlm nih sbb Isomil lactose free. Mommy suh daddy bw Anmum je ms pg td. Alamak..cane nih. Isomil kt umah dh. Adoiii.. So, Mommy bg mnum Anmum je lah mlm nih. Last diarrhea kul 10 mlm. Pastu, dh xde.. hmmmm.. Mcm menarik.. Nak sembuh dh ke?
oh ya..ptg nih Auntie Farah & Auntie Mimi, rakan sekerja CLJ Mommy dtg melawat
daddy bw HD jalan2 amek angin..
6July2o11 -Wednesday
xde cirbir dr tgh mlm td.. pg ni pn sama. Ms Doc dtg, dia tnya smada HD masih sm. Mommy ckp dh xde. Dia tnya mnum Isomil ke? Mommy ckp x. Anmum. Haaa.. Anmum bgs lah.. ;p Dia x kasi blk lg hr nih.. Sok br bleh blk.. Ala.. MC Mommy smpai hr nih je. Terpaksa lah EL sok. Dgr Farah bgtau, sok ada meeting rsnya.Sbb dorg tangguh kerana ketiadaan Mommy. Dorg bajet Mommy masuk hr Khamis.. Nmpk gaya, Mommy xle attend lah. Sila proceed ye boss! Saya xde pn xpe..
Oh ya.. Korg nmpk x katil yg kitorg duduk tuh? Nampk x ada lubang celah2 gate tuh? Haa.. HD jatuh melalui itu pg nih.. heeee.. X smpt Mommy nk capai dia. Jatuh punggung dlu. Terkejut lantas menangis la si kecik itu. X lama.. ;p
Mommy bgtau doc, katanya klu baby menangis mksudnya dia masih respon, so she should be ok. Klu diam, bahaya.
7July2o11 -Thursday
Mommy EL hr nih.. Doc dtg & suh discharge. Hosp dh keluarkan resit kul 12 t’hari, namun tunggu insurans utk setel payment, bapak lambat. Kul 4 lbey br bleh blk. Hampeh!
Mommy: Apapun, Mommy bersyukur. HD dh xde sakit2 lg. Moga berterusan sihat ye syg!!

2 thoughts on “BEGITULAH SUDAHNYA..

    1. Alhamdulillah sekali je kena ni. klu cirit pun, saya amalkan air bancuhan tepung. hannah dh besar skrg. hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!