CLINIC PSYCHOLOGY, UPM

Published on :

Di sini pagi ni.. Menanti dengan sabar.. apa yang akan dilalui oleh kami. Parent dan anak. Kalau korang masih ingat.. Mommy pernah cerita yang Mommy mulakan semula semua jenis terapi untuk Ariq Emir. Dari bulan 3 yang lalu. Tapi.. faham-fahamlah kalau government.. list terlalu panjang. Perlu sabar menunggu turn. Dapat tiap-tiap bulan pun dah bersyukur. […]

speech therapy anak

KALAU RASA KELAINAN, KENAPA TANGGUH? | SPEECH DELAY & HYPERACTIVE | ARIQ EMIR – ROAD TO SUCCESS

Published on :

Sebenarnya, berkali-kali juga Mommy fikir untuk tulis atau tidak entri ni. Mood menulis memang tengah berhijrah kat luar dunia, tapi tak tahu lah kat mana. Tapi, atas rasa tanggungjawab dan rasa bukan Mommy sorang yang lalui perkara ni, ada baiknya Mommy berkongsi sedikit. Pesanan : Entri ni agak panjang dan berbaloi untuk mereka yang alert […]

HANCUR SANGAT HATI MASA TU..

Published on :

“Maaf Puan, kami tak dapat menjaganya” Bila dah sehari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Bila dah 2 hari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Well.. korang rasa masa tu air mata Mommy banyak mana? Hati mana yang tak sedih. Baru 2 hari, dah kena rejek. Tak mengapa. Ariq perlu diberi lebih perhatian kali ini. […]

PERASAAN TAKUT ITU BUKANLAH SENGAJA

Published on :

SEBAK, TAKUT, SEDIH, HAPPY, semua ada sebenarnya ketika ini. Apatah lagi selepas Mommy tonton video yang dikongsikan oleh Sinar FM. Satu video temu bual khas bersama Zarina Zainuddin tentang kisah suka duka membesarkan sepasang anak kembar autisma. Ada suka. Ada sedih. Ada takut. Semua perasaanlah. Kenapa bila Mommy tonton ni, Mommy jadi sebak yang teramat. […]

TEMUJANJI SPEECH THERAPY ARIQ EMIR (4TH SESSION)

Published on :

Assalamualaikum 24 June 2016 (Wed) merupakan tarikh temujanji bersama Paed selepas kali terakhir berjumpa tahun lepas. X perlu check darah apa pun this time. Tapi sebelum g berjumpa paed tu, weols sengaja plan utk attend Speech Therapy sekali pagi tu. Bertolak jam 7 pagi. Memang awal siap pagi tu sebab sesi ST xle lambat. Kalau […]

SUKA SUSUN DIKAITKAN DENGAN AUTISM. KALAU BUKAN AUTISM, APA PULA?

Published on :

Assalamualaikum. Mommy terbaca satu perbincangan mengenai anak autism yg seringkali mempunyai hobi yang sama. Susun. X kisah la apa sahaja yang mereka main, mereka suka susun. Memanjang, menegak, etc. But then, ada sorg Mommy cakap, anak beliau bukan autism tapi GDD. Pun hobi menyusun. Mommy tertarik. Apa pulak GDD? Kalau bukan autism, tapi GDD? Errmm.. […]