LIRIK I’LL BE YOUR MAN – BTOB

LIRIK I'LL BE YOUR MAN - BTOB

Sekarang kan tengah hit sangat KDrama Goblin. Pastu sebelum ni plak Mommy layan ex boyfriend Mommy berlakon The Legend of the Blue Sea, sampai dah tak terlayan dah. Asyik lupa je nak tengok. Haha. Tak tahu dah habis ke belum. Drama Goblin plak, katanya minggu ni last. Pastu, tetiba Mommy dengar satu lagu korea best […]

LIRIK SEJATI – FAIZAL TAHIR (OST JASMINE)

Drama Jasmine ni dah lama. Mommy je ke yang tak layan eh? Hehe. Sekarang tengah layan OST drama tu je. Nyanyian Faizal Tahir, my tall, dark & handsome lovely singer. Ewahhh.. Best woo. Asyik repeat je dengar lagu ni.. Sambil imagine encik Daddy petik gitar sambil nyanyi. Hehehe.. SEJATI – FAIZAL TAHIR (OST JASMINE) Kau […]

LIRIK POLAROID – SAKURA BAND

POLAROID – SAKURA BAND | Actually Mommy dengar lagu ni pun selepas beberapa minggu lepas. Masa KoolFM buat mash up song. Unik tapi mula2 tak faham apa yang dia sebut. Cari-cari lirik, rupanya part yang Mommy tak faham tu ialah “Jadikan polaroid”. Hahaha. Polaroid rupanya. Inilah pentingnya kena tahu lirik. Kang hentam je. Hahaha. Korang […]

LIRIK JOMBLO HAPPY – GAMMA1

Muzik catchy!! Gigih Mommy cari title lagu ni. Terima kasih buat sahabat Mommy, Zuri yang berjaya jumpa tajuk lagu ini. Jomblo Happy!! Kalau buat movie maker, berlatarbelakangkan lagu ini, mood bila dengar tu happy je. Hehe. Memandangkan lagu ini ialah lagu Indonesia, Mommy memang tak faham even dari tajuk lagi. Jomblo. Apa itu Jomblo?? Jomblo […]

LIRIK AKAN KU JUMPA (OST SYURGAMU RAMADHAN) – AZFAR

Drama hebat tahun 2010 iaitu SYURGAMU RAMADHAN. Memang gempak sangat-sangat drama ini. Ingat lagi tak? Lakonan Elly Suriati, Eira Syazira, Ungku Ismail Aziz, Zarina Zainordin. Cerita ni memang sedih la juga. Kalau Elly Suriati yang berlakon, memang confirm la cerita tu best. Tu yang Mommy selalu perasan la. Ada lagi satu perkara yang best. Iaitu […]

LIRIK CAKE BY THE OCEAN – DNCE

LIRIK CAKE BY THE OCEAN – DNCE Oh no See you walking ’round like it’s a funeral Not so serious, girl; why those feet cold? We just getting started; don’t you tip toe, tip toe Ah! Waste time with a masterpiece, don’t waste time with a masterpiece (huh!) You should be rolling with me, you […]