AKTIVITI / PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD ADHD – Kanak-kanak ADHD mempunyai daya tumpuan singkat, bersikap hiperaktif dan luar jangkaan. Gejala ini menyukarkan kanak-kanak memberi tumpuan dan menghabiskan sesuatu tugasan. Mereka sering mengalami kesukaran dalam menumpukan perhatian di dalam kelas dan bersosial dengan kanak-kanak lain yang sama usia. Penglibatan dalam permainan dan aktiviti yang sesuai dapat membantu kanak-kanak […]

BILA ALLAH NAK UJI SABAR..

Hannah demam hari ni. Mommy sedar jam 5 pagi sebab nak kejut dia bangun buat kerja sekolah. Bila rasa badan.. aduh.. panasnya! Terus mandikan dan suruh dia rehat je. MC dari sekolah pagi dan petang. Merengek tak henti. Pening kepala memikir kerja opis bertangguh. Tapi anak lebih penting. Tolak tepi kerja hari ni. Biar je […]

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

HANCUR SANGAT HATI MASA TU..

“Maaf Puan, kami tak dapat menjaganya” Bila dah sehari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Bila dah 2 hari tak pergi.. “sana Daddy.. sekolah sana” Well.. korang rasa masa tu air mata Mommy banyak mana? Hati mana yang tak sedih. Baru 2 hari, dah kena rejek. Tak mengapa. Ariq perlu diberi lebih perhatian kali ini. […]

SENARAI PUSAT EIP (EARLY INTERVENTION PROGRAM) DI MALAYSIA TERMASUK RAWATAN ALTERNATIF

Tahniah buat ibu bapa yang dah berjaya hantar anak-anak ke sekolah. Mommy pun termasuk juga tahun ni di mana Hannah Damia dah mula belajar di tahun 1. Namun, di sebalik kegembiraan yang dirasai, ada sebahagian kanak-kanak yang tak dapat memasuki sekolah / tadika atas beberapa sebab tertentu. Dan kesannya ibu bapa panik apabila anak-anak tak […]

ETHISSA MINI BACKPACK : ELODIE DETAILS YANG SUPER COOL

Terima kasih buat Daddy dan kawan-kawan Mommy yang sudi mengundi Mini Backpack Elodie Details dari Ethissa baru-baru ini. Rambang mata beb!! Ramai sangat yang mengundi sampai Mommy pun jadi berbelah bahagi. Aduhaiii. Yang mana sesuai untuk dijadikan hadiah sempena harijadi Ariq Emir ni.. Mini Backpack Elodie Details – For fashionable toddlers and preschoolers on the […]

ORIENTASI TAHUN 1 HANNAH DAMIA

Isnin lepas, 28112016, jam 8 pagi kami dah berada di sekolah untuk orientasi tahun 1 Hannah Damia. Kemas Hannah bertudung dan berbaju sekolah rendah buat kali pertama dan menggalas beg Elodie Details dari Ethissa yang sangat comel dan secure. Expectation : Hannah akan jalani peperiksaan dan akan dibawa lawati sekolah dan belajar membeli makanan, etc. […]