Naracards Korea-Seoul Set

Tag: MONTESSORI

BUSY FILES HDAE #OUTDOORACTIVITY

Assalamualaikum. Sesi melatih anak2 untuk elak GADGET ketika di luar/kedai makan especially. Perkara ini WAJIB dilakukan setiap kali keluar. SETIAP KALI ok. Not easy. Serius! Untuk HD, no prob coz

PANDAI KAKAK MELUKIS

Assalamualaikum Sesi suh tiru lukisan sedia ada. Buku umizoomi ni memang bagus sangat2. Salah satu aktiviti ialah draw mcm apa yg buku tu provide. Ni hasil seni kakak. (4y7m). Alhamdulillah.

BER’EKSPERIMEN’ DENGAN WATER COLOUR : HANNAH DAMIA

Assalamualaikum.   Mommy dah lama sangat bercita2 nak beraktiviti dengan kakak HD bersama water colour (WC) nih. Dulu2, masa dia 2y+, dia geli sket. Sejak dia bertadika di Tadika Mutiara Bestari

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (PIPE CLEANERS & COLANDER & MATCHING COLOUR GAMES)

Assalamualaikum. ini cerita kakak malam tadi tau (23122013). kakak hepi sebab dah agak lama la Mommy x “mayenn” (main) dgn kakak. Ini Daddy kakak kasi. Daddy belikan kakak krayon dgn

WEEKEND RIANG RIA SAMBUT BIRTHDAY SUAMI SAYA..

Assalamualaikum. Kelakar k nak smbut birthday Daddy kali nih. Pegi Aeon Keramat Au2 malam 20.12.2013 sbb nak beli kek, tapi ‘ter’pegi shopping kt Mr DIY dalam tu dulu. Dekat2 kul

PEEK A BOO / HIDE AND SEEK / I SPY

Assalamualaikum. Eksperimen untuk kaedah PEEK A BOO / HIDE AND SEEK / I SPY bersama adik AE di hospital semalam semasa tunggu untuk follow up.. au cak!!!!!!!! Play this fun

ADIK & SENSORY SKILL : TEARING TISSUES

Assalamualaikum. Aktiviti adik AE malam tadi, 16122013 (adik berumur 1tahun18hari) dek kebosanan sebab kawan beliau dah tido awal (kakak tido 8pm) 2 malam berturut2. So, mari tengok aksi beliau.. Ini

TODDLER ACTIVITY: FOR LIL HD (COLOUR MATCH)

Assalamualaikum. Hannah Damia x pernah boring nak beraktiviti.. Selepas aktiviti yang lepas (klik sini), setiap hari bila balik dari nursery, ada je benda yang beliau mintak nak buat. Haa.. mati

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (COLOURING & NUMBER SHEETS)

Aktiviti semalam TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (CUTnGLUE). Aktiviti malam tadi (19102013) pulak lebih kurang sama, cuma Mommy add certain activity lagi.. Yang bertanya macam mana Mommy buat, Mommy

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (CUTnGLUE)

Malam tadi (18112013) dah start beraktiviti dgn Hannah Damia Haris Anuar. Menggunting (masih berusaha lagi), gam & melekat. Gunakan gambar apa2 sebagai jigsaw puzzle & beliau akan letak tempat yang

error: Content is protected !!