speech therapy anak

KALAU RASA KELAINAN, KENAPA TANGGUH? | SPEECH DELAY & HYPERACTIVE | ARIQ EMIR – ROAD TO SUCCESS

Published on :

Sebenarnya, berkali-kali juga Mommy fikir untuk tulis atau tidak entri ni. Mood menulis memang tengah berhijrah kat luar dunia, tapi tak tahu lah kat mana. Tapi, atas rasa tanggungjawab dan rasa bukan Mommy sorang yang lalui perkara ni, ada baiknya Mommy berkongsi sedikit. Pesanan : Entri ni agak panjang dan berbaloi untuk mereka yang alert […]

TODDLER ACTIVITY: FOR LIL HD (COLOUR MATCH)

Published on :

Assalamualaikum. Hannah Damia x pernah boring nak beraktiviti.. Selepas aktiviti yang lepas (klik sini), setiap hari bila balik dari nursery, ada je benda yang beliau mintak nak buat. Haa.. mati kutu tau uolss.. Ini keadaan malam tadi (11122013). Mommy saja tolak sofa ke tempat lain so dat dorang x perlu lagi semakkan mainan bawah sofa. […]

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (COLOURING & NUMBER SHEETS)

Published on :

Aktiviti semalam TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (CUTnGLUE). Aktiviti malam tadi (19102013) pulak lebih kurang sama, cuma Mommy add certain activity lagi.. Yang bertanya macam mana Mommy buat, Mommy guna Google je. Semua kat hujung jari. Buat research. Sure ada. Malam tadi Mommy buat aktiviti cut & glue jugak. Ditambah aktiviti mewarna. Opkos la […]

TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (CUTnGLUE)

Published on :

Malam tadi (18112013) dah start beraktiviti dgn Hannah Damia Haris Anuar. Menggunting (masih berusaha lagi), gam & melekat. Gunakan gambar apa2 sebagai jigsaw puzzle & beliau akan letak tempat yang sepatutnya.. Setel tu, mewarna pulak. Termasuk menggunakan berus untuk warna air. Apa aktiviti lagi yang boleh korang buat untuk anak? Aktiviti 1: Gunting & Susun […]

LANGUAGE DEVELOPMENT – THE EARLY YEARS

Published on :

Disclaimer: This fact sheet is for education purposes only. Please consult with your doctor or other health professional to make sure this information is right for your child. [PDF Version available] Right from birth, babies learn language and communication skills and are able to react to different sounds. They develop skills to understand language long […]