KEMBARA #KBBA9 COSMODERM – IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND | WHAKAPAPA SKIFIELD – WESTERN SPRINGS – CORNWALL PARK – ONE TREE HILL (PART 7)

KEMBARA #KBBA9 COSMODERM – IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND - WHAKAPAPA SKIFIELD - WESTERN SPRINGS - CORNWALL PARK - ONE TREE HILL (PART 7) (3)

Kembara dah hampir tamat ni. Tinggal beberapa tempat je lagi Mommy nak cover. Kat entri ni sahaja pun, Mommy terpaksa cover beberapa tempat sekaligus. Kalau sebelum ini Mommy cerita mengenai kembara Mommy ke Huka Falls & Taupo (Part 6), kali ini Mommy buat summary trip seterusnya. Hari ke 4 (02102017) – dari Taupo ke : Whakapapa […]

KEMBARA #KBBA9 COSMODERM – IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND | HUKA FALLS, TAUPO (PART 6)

HUKA FALLS, TAUPO PART 6 | Dah masuk Part 6 dah ye. Banyak betul ha cerita & gambar nak diceritakan. Sebab journey ni terlalu indah dan amatlah rugi jika tidak diabadikan dalam blog. Makanya, bertabahlah Mommy nak fikir tajuk entri, fikir gambar sesuai, fikir info-info berkaitan dan memang buntu kadang-kadang tu. Dan masih di tarikh […]

TAK DAPAT NAK RANCANG 100% PERSIAPAN

spring-in-new-zealand

KIA ORA! Lebih kurang sebulan je lagi, tapi Mommy masih blur dengan persiapan untuk travel kali ni. Adakah Mommy perlu buat persiapan seperti menghadapi winter, sedangkan musim yang bakal Mommy tempuhi itu adalah spring? Rata-rata gambar kat IG yang Mommy tengok suhu masih sejuk di sana walaupun dah penghujung winter. Fuh. Maklum lah, tak pernah […]