CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK | ETHISSA OXO TOT

CARA MEMILIH TRAINING CUP YANG BAGUS UNTUK ANAK-ANAK ETHISSA OXO TOT

Cara memilih training cup yang bagus pernah menjadi topik perbincangan Mommy ketika anak-anak masih kecil. Kalau korang ada ikuti fanpage Mommy iaitu Homemade Food for HDAE, Mommy pernah berkongsi di situ pelbagai aspek untuk pemakanan anak-anak. Selain makanan homemade, Mommy juga berkongsi dengan peralatan-peralatan yang Mommy gunakan untuk anak-anak. Salah satunya training cup lah. Bayi […]

KELAS BELAJAR BUAT BLOG, WORDPRESS DAN SEO BERSAMA MYSCREATIVE

KELAS BELAJAR BUAT BLOG

Adakah korang teringin menjadi blogger? Tapi boleh dikatakan memang tak tahu langsung bab nak buat blog, apatah lagi isi-isi dalamannya tu? Jangan risau. Baca sampai habis. Entri ini entri tertangguh. Sebab ambil masa setahun baru boleh buat testimoni. Haha.. shehanzstudio.com yang berplatformkan WordPress bakal sambut harijadinya yang pertama pada 19 Jan 2017 nanti. Anggaplah Mommy […]

3 LANGKAH MUDAH UNTUK DAPAT WANG TUNAI

Siapa di sini kuat online shopping? Yeay. Angkat tangan sendiri. Hihi. Mommy sebenarnya memang pantang kalau ada duit lebih dalam akaun. Macam lajuuuuu je nak shopping. Ada berita baik untuk anda yang suka online shopping ini. CASH BACK WITH SHOPBACK!! Yes.. Cash back atau pulangan wang tunai khas untuk anda yang sangat gilakan online shopping […]

BAGAIMANA KIRAAN FIDYAH (BAYAR PUASA)

Salam. Bayar Puasa. Dah setel ke belum? Last-last minute ni, memang kena rushing lah membayar. MAKSUD FIDYAH HUKUM FIDYAH PROSEDUR MEMBAYAR SEBAB PERLU BAYAR 1. UZUR 2. HAMIL 3. MENYUSUKAN ANAK 4. MENINGGAL DUNIA 5. LAMBAT QADA’ KIRAAN FIDYAH KADAR BAYARAN Mommy harap panduan simple ni dah boleh meresap ke dalam otak masing-masing dah kan? […]

RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN

RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN | Jari jemari kita ini sebenarnya ada rahsia tau. Rahsia yang macam mana? Kalau tapak kaki pun ada rahsia yang menghubungkan organ kita, jari jemari kita pun sama. IBU JARI Ibu jari disambungkan ke hati dan paru-paru. Jika anda menghadapi masalah, perlahankan pernafasan anda dan tarik ibu jari anda […]

CARA PERLI YANG SOPAN PERIHAL CANGKUNG ATAS TANDAS DUDUK

CANGKUNG ATAS TANDAS DUDUK | Pernah tak korang nampak kesan tapak kasut tatkala korang baru je nak duduk atas tandas duduk tu? Pernah? Mesti pernah kan? Jadi, selalunya apa yang korang buat? Tukar tandas Cuci Letak tisu banyak-banyak Apapun yang anda buat, termasuklah pelekat sticker jangan mencangkung, masalah manusia ‘kurang faham’ ni pasti sentiasa ada. […]

5 PENYEBAB PENDARAHAN KETIKA HAMIL (SPOTTING)

5 PENYEBAB PENDARAHAN KETIKA HAMIL | Mommy terpanggil untuk menulis topik spotting atau pendarahan ketika hamil ini selepas beberapa kali terima berita sebegini daripada kawan-kawan sekeliling Mommy. Jujurnya dua kali pregnancy Mommy, belum pernah lagi merasa pengalaman begini. Takut juga kan? Memang ada wanita hamil yang mengalami masalah pendarahan ni. Ia boleh berlaku sama ada […]

BAYI ‘AJAIB’ TRAGEDI HIGHLAND TOWERS TIBA DI MALAYSIA

BAYI ‘AJAIB’ TRAGEDI HIGHLAND TOWERS TIBA DI MALAYSIA | Siapa masih ingat tragedi runtuhan Highland Towers? Mommy pernah kongsi KRONOLOGI TRAGEDI HIGHLAND TOWERS di sini. Dan ketika kejadian tersebut (pada 11 Disember 1993), pembantu rumah seorang penghuni kondominium di Tingkat 7, Umi Rashidah Khoruman, 22, dan anaknya, Nur Hamidah Najib, 18 bulan, diselamatkan. Dan pada […]

KINI, SESIAPAPUN BOLEH MENJADI PENULIS NOVEL! NOVELPLUS, APLIKASI NOVEL BAHASA MELAYU PERCUMA TANPA HAD

NOVELPLUS, APLIKASI NOVEL BAHASA MELAYU PERCUMA YANG WAJIB DIMUATTURUN | Kalau sebut novel, mesti semua orang boleh bayangkan yang ia tebal, berat dan kadang-kadang tu agak sukar hendak dibawa ke mana-mana. Mommy ada penyelesaiannya. Anda boleh membaca novel secara digital sekarang melalui aplikasi ini. Mommy sebenarnya sangat teruja apabila pertama kali diperkenalkan Novelplus ini, dan […]

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT!

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT! Malam tadi, Mommy dah tak boleh tangguh dah. Sebab Mommy risau gigi Hannah tak cantik nanti. Ini kes selepas 3 Mac lalu, Mommy perasan ada 1 gigi extra di  belakang gigi barisan hadapan. Ini gambarnya. Nampak ada gigi belakang tu? Tak cantik kalau dibiarkan. Mommy pula cemas bila tengok ini. […]

CARA SEMAK STATUS BLACKLIST SEBELUM KE LUAR NEGARA

CARA SEMAK STATUS BLACKLIST SEBELUM KE LUAR NEGARA | Oleh kerana lebih daripada 820,000 rakyat Malaysia telah disenarai hitam ke luar negara , rakyat Malaysia boleh menyemak status imigresen semasa mereka melalui sistem semakan dalam talian Jabatan Imigresen Malaysia. LANGKAH MUDAH UNTUK SEMAK STATUS BLACKLIST 1. Lawati http://sspi2.imi.gov.my/ 2. Masukkan no kad pengenalan anda 3. […]

VIRUS ZIKA : AMARAN TERHADAP WANITA HAMIL

VIRUS ZIKA : AMARAN TERHADAP WANITA HAMIL | Salam. Mommy terkesan dengan berita hari ni mengenai Virus Zika iaitu satu virus bawaan vektor nyamuk. Mommy harap virus ini tidak menular ke Malaysia. Oh Allah. Help us! Petikan berita : Kira-kira 80 peratus jangkitan tidak menunjukkan sebarang gejala. Namun kebimbangan terbesar adalah kesannya ke atas bayi […]