SELESAI BUAT PENDAFTARAN TAHUN 1 2018-2019 UNTUK ARIQ EMIR

Published on :

Mommy rileks sangat tahun ni. Eh masa Hannah pun Mommy rilek. Sebab Mommy tau, lambat lagi tarikh tutup. Cuma bila tengok semua orang dah mula daftar dari hari pertama pendaftaran online tahun 1 2018-2019 dibuka, hmm… sedikit sebanyak macam mengganggu ketenangan Mommy juga la.. Come on!! Ia dibuka untuk pendaftaran bermula 1 Mac la. Bukan hari […]

SK HULU KELANG : SEKOLAH RENDAH UNTUK HANNAH DAMIA?

Published on :

SK HULU KELANG. Sebut sekolah tu, apa yang anda boleh kaitkan?? “Che gu main bola.. Hari2 che gu main bola” “Che gu Shaari” Ya betul!! Dan bangunan itu dibiarkan kekal di sekolah tersebut sebagai kenangan memperingati P Ramlee pernah berada di situ. Eh kenapa Mommy cerita pasal che gu shaari ni? Hehe.. Tahun lepas, Mommy […]

TAK PANDAI ENGLISH LA! CAMNE NAK” SPEAKING”???

Published on :

Assalamualaikum. Speaking tu kan bercakap. Xkan x pandai? Haha. Ok2. Speaking ni selalunya orang lebih refer utk cakap dalam bahasa inggeris la. Selalunya kita jadi segan silu, x berani, rendah diri, x konfiden bila nak bercakap. Kononnya kita x pandai english, takut salah sebut, salah bunyi, salah perkataan, salah semuaaaaalah.. It is better to Try […]

BUSY FILES HDAE #OUTDOORACTIVITY

Published on :

Assalamualaikum. Sesi melatih anak2 untuk elak GADGET ketika di luar/kedai makan especially. Perkara ini WAJIB dilakukan setiap kali keluar. SETIAP KALI ok. Not easy. Serius! Untuk HD, no prob coz dia memang NATURALLY GILA SUKA activity cenggini. Alhamdulillah for that. Mak je xde masa selalunya. Tskk Tskk.. Kalau kat rumah, HD akan dengan sendirinya pegi […]

DAH DAFTAR HANNAH DAMIA MASUK TAHUN 1 (2017)

Published on :

Assalamualaikum. HD lahir tahun 2010, so yang nak sekolah kat Selangor, dah boleh start isi borang online. Leh mohon di http://apps.moe.gov.my/esppsel/. (Update : url baru : https://public.moe.gov.my)Sila pastikan anda telah membaca Pengenalan, Tatacara Permohonan dan Syarat-syarat yang berkaitan dengan Permohonan Murid Tahun 1 di Negeri Selangor sebelum mengisi Borang Permohonan Online. Ye, kena baca ye […]