TIKAR EVAMATIK BERACUN? BIAR BETUL!!

HEALTH LIFESTYLE

Serius! Terkejut Mommy! Alkisahnya Mommy terbaca perihal tikar evamatik beracun di blog Pixel Perfect ini. Terus teringat tikar ini kat rumah. Rumah Mommy memang tiada sebarang karpet sejak Hannah disahkan alah habuk masa kecil-kecil dahulu. Jadi, sebarang punca yang mengaitkan habuk, memang Mommy tolak. Termasuk langsir, sofa2 kain, perabut2 kayu. Dulu siap gigih guna kertas …

Continue Reading

MANIS YANG MEMBUNUH : SWEET KILLS POSTER YANG NGERI!

HEALTH LIFESTYLE

SWEET KILLS!! Mommy dengan makanan atau minuman manis-manis ni memang kurang. Sangat kurang. Untuk pengetahuan anda, satu jenis coklat sahaja yang Mommy mampu tahan ketika makan. Ferrero Rocher. Itu sahaja. Yang lain, maaf. Kalau kuih muih yang melampau2 manis pun, memang Mommy tolak. Roti pun Mommy memilih. Mommy dah cukup manehhh untuk makan manis-manis ini. …

Continue Reading

VIRUS ZIKA : AMARAN TERHADAP WANITA HAMIL

HEALTH

VIRUS ZIKA : AMARAN TERHADAP WANITA HAMIL | Salam. Mommy terkesan dengan berita hari ni mengenai Virus Zika iaitu satu virus bawaan vektor nyamuk. Mommy harap virus ini tidak menular ke Malaysia. Oh Allah. Help us! Petikan berita : Kira-kira 80 peratus jangkitan tidak menunjukkan sebarang gejala. Namun kebimbangan terbesar adalah kesannya ke atas bayi …

Continue Reading

KRONOLOGI INSIDEN DI MEKAH

Uncategorized

Salam Lihat keadaan crane tersebut. Seram.. Hmm Bila Mommy lihat kronologi ini, Mommy teringat gambar yang Daddy pernah bagi dulu. Tak tahu kenapa bila Mommy tengok gambar yang Daddy bagi tu, Mommy dah terdetik cakap, secure kah kren2 tersebut. Ye la. Sepanjang kita tengok construction selalunya agak jauh dari tempat orang ramai. Entah lah.. Ada …

Continue Reading

SOO WINCCI RAKAM VIDEO DESAK PM NAJIB LETAK JAWATAN

Uncategorized

PETALING JAYA: Penyanyi Soo Wincci sanggup menerima padah termasuklah disenaraihitamkan oleh mana-mana pihak berikutan tindakannya mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meletak jawatan. Desakan itu dibuat menerusi rakaman videonya yang dimuat turun di laman rasmi Facebook miliknya pada 30 Ogos lalu. Wincci, 29, berkata, sebagai selebriti dia berani bertindak sedemikian kerana mahu menjadi wakil …

Continue Reading

iSelamat.my SALUR INFO JENAYAH LEBIH MUDAH DAN PANTAS

Uncategorized

Orang ramai kini boleh terus mendapatkan maklumat dan panduan pencegahan jenayah lebih mudah dan pantas melalui laman web iSelamat.my, kata Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan. Jelas Abdul Rahman, projek perintis secara bersama antara Jabatan Perancangan Bandar dan Desa Semenanjung Malaysia (JPDB) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) ini menyediakan maklumat …

Continue Reading

BAHAYA : SERANGAN PEPIJAT STAGEFRIGHT KE TELEFON ANDROID!

Uncategorized

[8 PERKARA PENTING ANDA PERLU TAHU] Serangan pepijat Stagefright ke telefon Android 1. Stagefright bertindak dengan cara menghantar pesanan berbentuk MMS ke telefon, dan apa yang menakutkan ialah pengguna tidak perlu membuka MMS berkenaan untuk membolehkan pepijat itu memasuki sistem telefon. Sebaliknya, aplikasi Hangouts yang terdapat dalam telefon akan memproses MMS tersebut secara automatik dan …

Continue Reading

KANDUNGAN CECAIR VAPE BAHAYA

Uncategorized

Salam Kalau rokok biasa pun bahaya selepas dikaji, vape ni yang tetiba jadi kegilaan sangat & entah ada kajian ke tak, korang rasa selamatkah?? Kalau anda penghisap vape kata asap2 anda tu wangi, sila hembus kuat2 di kawasan rumah anda sahaja. Wangi mende kalau hisap pastu hembus keluar dari mulut/hidung anda tu. Yiikkk BACA Kandungan …

Continue Reading