PEMBANTU PENGELUARAN SUSU BADAN (for MOMMY HDAE)

PARENTING

Assalamualaikum. Seperti di tajuk, ia apply kat badan Mommy. So, mungkin tidak sama seperti orang lain. Difikir2, lagi sebulan lebih, Ariq Emir akan mencecah umur 2 tahun. Fakta yang perlu anda tahu: – X pandai minum botol (mcm2 jenis botol, potong try)– Prefer cup (dari kecil, nursery ajar guna sudu, atau syringe, atau drinking cup …

Continue Reading

RANGSANG PENGELUARAN SUSU IBU

PARENTING

Panduan ibu berkerjaya Bagi ibu berkerjaya, terdapat pelbagai keperluan supaya urusan penyusuan susu ibu berjalan lancar. Antaranya: 1. Pam susu Perkara paling penting menyediakan pam susu bersesuaian sama ada pam elektrik atau bateri yang boleh digunakan untuk mengepam secara serentak. Ini bagi menjimatkan masa ibu mengepam ketika di tempat kerja. Selain itu, ia perlu ringan …

Continue Reading

ISNIN SENGAL..

Uncategorized

Kepala hotak letih. Badan letih sebab baru tengah nak recover ceriberi & demam yang melanda Jumaat yang lalu. Ya, sakit cmna pn, Mommy tetap bf si ticik Ariq Emir tu. Susu kan ada antibodi yang cukup kuat utk menangkis sakit2 kan?? So, insya Allah AE akan sihat walaupun DF ngan Mommy. Punya la busy pagi …

Continue Reading

SARAPAN DI LUAR KEBIASAAN

Uncategorized

Selepas bersalinkan Ariq Emir ni, Mommy punya sarapan kt opis adalah cuma kuih muih. Nasi lemak mmg xle masuk tekak langsung. Kecuali yang mak masak atau makan ramai2 kt rumah la.. Tapi hari nih, setelah hampir 6 bulan bersalin, baru terasa nak makan. Heee Dan rezeki ariq pada pagi nih memang melampau bes.. hehehe.. 10oz …

Continue Reading

CARA GUNA MIPUMP DOUBLE BRAND FIRST YEAR

Uncategorized

Mommy ada share sebelum nih perihal BREASTPUMP KESAYANGAN MOMMY di sini (boleh klik). Alhamdulillah, ramai ibu2 di KIM yang sependapat (bagi mereka yang menggunakannya), x ketinggalan ibu2 yang teringin membeli & sudah pun membeli. Hehehe.. Hepi sebab dapat share benda bes & uols terima. Tahniah & selamat mengepam. Mommy memang suka review barang yang Mommy …

Continue Reading

KENAPA ANDA PERLU AMBIL VCO CATALYST SEKARANG

Uncategorized

Virgin Coconut Oil – in softgel capsules Our Virgin Coconut Oil is in softgel capsule form for easy consuming and storage. Extracted through biotechnology’s bacteria fermentation process, yielding up to 60% extraordinarily pure lauric acid .The increased content of lauric acid strengthens the body immune system. What is Virgin Coconut Oil? Virgin coconut oil is …

Continue Reading

VCO & EBM

Uncategorized

Mommy amalkan VCO sekarang. VCO tu apa? Ni haa (KLIK) Mommy so far makan VCO, Collagen Premium & Femme Vita nih.. Virgin Coconut Oil (VCO) – Minyak Kelapa Dara Collagen Premium Femme Vita Berkenaan EBM Mommy, Mommy slalu dapat antara 7-8oz je yang Mommy pernah cerita sebelum nih kan? Nih hasil semalam (28.03.2013) Manakala, hari …

Continue Reading

BREASTPUMP KESAYANGAN MOMMY

Uncategorized

Bukan iklan, sekadar berkongsi pengalaman Mommy beli Breastpump miPump (Double pump) pada 13.05.2012 di Mom & Baby Expo, Mid Valley dengan harga RM399. Harga biasa sebenarnya RM499. Kalau single pump, rasanya kat luar jual RM399 kot. Tapi dah nama expo, sure lah murah kan? Ia sangat lembut, suction sedap, hasil pun boleh tahan banyak dalam …

Continue Reading