WATERMARK SHEHANZSTUDIO.COM

LIFESTYLE

Berani dia curi gambar aku??? Berani dia suka-sukahati crop dan buat macam gambar dia?? Ciskek! Mampu cakap dalam hati? Erm.. Kesian untuk yang pernah melaluinya. Biasa sangat perkara ini terjadi. Sebab tu, watermark sangat penting kalau kalian nak protect gambar kalian. Tapi, mohon janganla watermark pic orang dengan watermark sendiri dengan alasan, it’s in my …

Continue Reading

WIDGET TERBARU DI BLOG : FEATURED POST

LIFESTYLE

Salam Mommy perasan ada 1 widget terbaru yang kita boleh guna dalam blog ini. Widget yang dimaksudkan ialah Featured Post untuk highlight semula post lama / baru / paling menarik /penting bagi kita. Ia macam pinned post seperti di Facebook. Jadi mudah untuk pembaca alert. Menurut apa yang Mommy baca di http://buzz.blogger.com As bloggers, we …

Continue Reading

MOBILE VIEW TAK PENUH?

LIFESTYLE

Salam Sebelum ini bila view blog Mommy menggunakan handphone (mobile view) memang tak full. Ada garisan kuning yang panjang. Macam ini.. Bila double tap, kurangkan sikit kekurangan view penuh tersebut.  Jadi macam ni. Tapi masih tidak penuh rupa paras blog ini di handphone tu. Mommy pun tak tahu kenapa kotak kuning tu (idle status of …

Continue Reading

HEADER BLOG YANG MURAH DAN CANTIK

LIFESTYLE

Salam Perasan tak header blog Mommy? Murah je tau. Puas hati Mommy. Hihi Mommy tempah kat mana header blog yang murah ini? Kat blog www.maisarahsidi.com Dah la designer ni tak berkira langsung. Mudah kautim. Ingat senang ke nak jumpa? Teringat dulu Mommy pernah bergaduh dengan seorang designer yang mulanya cakap A, tetiba end up cakap …

Continue Reading

NAK TUKAR LAYOUT IKAN. NAK JENIS LAIN PULAK

Uncategorized

Assalamualaikum. Ada sape2 leh tolong bagi idea bes? Nak jugak tau kelemahan layout blog nih?Ada yang dah boring?Hahaha.   Mommy dah gugel banyak FREE layout utk blog. Rata2 kalau ada pun, lepas tu Mommy kena edit HTML jugak utk ksesuaian mata Mommy. Hiii Regards, Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important :– Declaration of images …

Continue Reading