APA DAH JADI NI?

Published on :

Subhanallah. Sibuk sungguh minggu ni. Eh dah beberapa minggu sibuk. Sendiri tak boleh ingat apa sebenarnya aktiviti yang menyibukkan itu. Sampai terbengkalai sekejap blog ni. Aduhaii.. Teruk weh. This is not me. Selalunya, paling lama pun 3 hari la skip. Ish Ish.. Jap fikir. Apa yang Mommy buat.. Oh.. Sabtu lepas sehari suntuk kat kelas […]

BELI KELENGKAPAN SEKOLAH DI MATARI SHOP, PAKAIAN SERAGAM KOKURIKULUM PUN ADA DI SINI 2

BELI KELENGKAPAN SEKOLAH DI MATARI SHOP, PAKAIAN SERAGAM KOKURIKULUM PUN ADA DI SINI

Published on :

Untuk mereka yang nak elakkan diri daripada pening kepala untuk survey daripada satu tempat ke satu tempat, serta nak jimatkan minyak dan parking, Mommy cadangkan korang beli je kelengkapan sekolah anak-anak secara online. Memang jimat masa dan kos. Online kelengkapan sekolah di Matari Shop Mommy sarankan untuk beli semua alatan dan kelengkapan sekolah termasuk baju sekolah […]

GEMPAK GILER BANGI WONDERLAND KEMBARA KBBA9 - SAMBIL MANDI, SAMBIL BERHIBUR DENGAN ARTIS!  (22)

GEMPAK GILER BANGI WONDERLAND | KEMBARA KBBA9 – SAMBIL MANDI, SAMBIL BERHIBUR DENGAN ARTIS! 

Published on :

Daripada tajuk dah boleh agak tak apa yang Mommy nak cerita? Haaa.. termasuk hari ni, buat kali ke 4 Mommy datang ke Bangi Wonderland. Haaaa.. Ada yang tanya, best sangat ke? Jawapan Mommy.. Mestilah best!! Dan hari ini terlebih best bila Mommy dengan yakinnya cuba bawa keluarga Mommy untuk join trip #kbba9. Nak biasakan anak-anak […]

NAK BELI BAJU SEKOLAH BEBAS KEDUT (WRINKLE-FREE)? MATARI SHOP SOLUSINYA!

Published on :

Tahun lepas, masa siapkan pakaian sekolah Hannah Damia untuk persiapan masuk darjah 1, Mommy agak tidak berhati-hati dan asal beli sahaja. Manalah Mommy tahu sangat bab material semua tu kan? Kesannya, belum sampai tengah tahun, Mommy dah tertekan tengok warna baju putihnya tu, termasuk penatnya ketika perlu seterika baju. Berkedut dan susah nak seterika kecuali […]

ANUGERAH KECEMERLANGAN - TAHNIAH HANNAH DAMIA

ANUGERAH KECEMERLANGAN | TAHNIAH HANNAH DAMIA

Published on :

Sepanjang setahun di Tahun 1, Mommy hargai setiap usaha Kakak. Walau kadang-kadang kakak main sambil belajar, Mommy cuba letakkan diri di tempat kakak. Belajar memang bosan. Mommy faham. Haha. Baca buku, lagi lah. Jadi, Mommy ambil peluang untuk belajar bersama-sama kakak. Cuma, ia tidak mencukupi sebab kita selalu belajar last minute. Tapi, Mommy taknak push […]

BEST GILER TANAH AINA FAHAD! 25

DISEBABKAN DIA.. MOMMY TERSELAMAT DARIPADA PACAT

Published on :

Teringat balik bila semua kawan-kawan kena attack dengan pacat, Mommy rasa lega sangat bila tak kena. Alaaa.. Bukan tak pernah kena langsung. Mommy ni anak petani kot. Sah-sah la pacat lintah semua tu dah lali. Kecik-kecik suka betul ikut abah ke sawah. Cuma bila dah besar je tak jumpa sebab tak masuk hutan atau sawah […]