TIKAR EVAMATIK BERACUN? BIAR BETUL!!

Serius! Terkejut Mommy! Alkisahnya Mommy terbaca perihal tikar evamatik beracun di blog Pixel Perfect ini. Terus teringat tikar ini kat rumah. Rumah Mommy memang tiada sebarang karpet sejak Hannah disahkan alah habuk masa kecil-kecil dahulu. Jadi, sebarang punca yang mengaitkan habuk, memang Mommy tolak. Termasuk langsir, sofa2 kain, perabut2 kayu. Dulu siap gigih guna kertas […]

AWAS BEGUK (MUMPS). IA BERJANGKIT!

Kecoh pula sekarang kes Beguk. Atau ada yang panggil bengkak cantik. Korang tertanya-tanya tak kenapa panggil bengkak cantik? Mommy syak, sebab nak panggil beguk, bunyi macam pelik. Memandangkan ia bengkak, dan ia juga bengkak yang pelik, kesian pula kat orang yang kena tu, orang tua2 pujilah sikit cantik. Bengkak yang cantik a.k.a bengkak cantik yang […]

KENAPA PERLU RISAU KALAU ANAK DEMAM?

Demam. Dah banyak sangat post perihal demam dalam blog Mommy ini. Segala petua, tips, cara rawat, cara elak tentang demam semua Mommy pernah tulis. Tapi kalau dah sampai waktu untuk ‘merasa’ sakit tu, memang tak dapat elak dah. Kadang-kadang terfikir, apa punca demam ya? Boleh jadi disebabkan jangkitan orang terdekat atau mungkin juga faktor cuaca? […]

TAK JANGKA KENA ADMIT HOSPITAL (PART 1)

Memang tak jangka langsung. Alkisahnya, Mommy start demam dari Isnin malam (25042016) tu lagi. Tapi cuba bertahan sebab Mommy ada royal duty kt Hotel St Giles, the Gardens. Urusan kerja office. Tapi bila dah tengahari tu, dah mula seram sejuk semula. Eh. Demam balik ke? Memandangkan pagi di St Giles tu (26042016), Daddy yang hantar, […]

APA ITU RADANG TONSIL – TONSILIITIS

RADANG TONSIL – TONSILITIS APA ITU TONSIL Tonsil adalah gumpalan tisu limfoid (sub-epitelium) yang terletak di bahagian tekak (orofarinks) Setiap manusia mempunyai 2 biji tonsil. Tonsil berbentuk bujur dan terletak di dinding sisi tekak (orofarinks) di antara tiang anterior (“anterior pillar”) dan tiang posterior (“posterior pillar”) Saiz sebenar tonsil adalah lebih besar dari apa yang […]

RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN

RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN | Jari jemari kita ini sebenarnya ada rahsia tau. Rahsia yang macam mana? Kalau tapak kaki pun ada rahsia yang menghubungkan organ kita, jari jemari kita pun sama. IBU JARI Ibu jari disambungkan ke hati dan paru-paru. Jika anda menghadapi masalah, perlahankan pernafasan anda dan tarik ibu jari anda […]

DIY MINI STUDIO FOR PRODUCT SHOOTING

Akhirnyaaaaaaaaaaaa.. Mommy sudah ada mini studio sendiri untuk product shooting. Terima kasih encik Daddy yang rajin tolong buatkan untuk titewww hari . Muah ciked. Ekeke. Ini kesnya selepas Daddy tengok video DIY ni : Senang je kan? Balik dari kerja petang Jumaat (08042016) tu,  terus Daddy gigih cari kotak. Kena sayang Daddy lebih ni. Hehe. […]

5 PENYEBAB PENDARAHAN KETIKA HAMIL (SPOTTING)

5 PENYEBAB PENDARAHAN KETIKA HAMIL | Mommy terpanggil untuk menulis topik spotting atau pendarahan ketika hamil ini selepas beberapa kali terima berita sebegini daripada kawan-kawan sekeliling Mommy. Jujurnya dua kali pregnancy Mommy, belum pernah lagi merasa pengalaman begini. Takut juga kan? Memang ada wanita hamil yang mengalami masalah pendarahan ni. Ia boleh berlaku sama ada […]

PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI

PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI | Spa.. datanglah kepadaku! Itu permintaan Mommy. Dan secara tiba-tiba, jeng..jeng.. spa itu datang!! Wow!! Percaya tak? Kena percaya sebab ia benar-benar berlaku. Inilah ‘SPA’ Mommy!! Wuhuuuuuuuuuuuuuu!! SKINCARE & BODYCARE BY PUREBYSAFIYYAHOSMAN Inilah dia ‘spa’ Mommy. “Spa-at-home” je uols. Mommy nak pergi spa kat luar […]

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT!

GIGI SUSU HANNAH DAMIA DICABUT! Malam tadi, Mommy dah tak boleh tangguh dah. Sebab Mommy risau gigi Hannah tak cantik nanti. Ini kes selepas 3 Mac lalu, Mommy perasan ada 1 gigi extra di  belakang gigi barisan hadapan. Ini gambarnya. Nampak ada gigi belakang tu? Tak cantik kalau dibiarkan. Mommy pula cemas bila tengok ini. […]

BFAB – TEMPAH SALON KECANTIKAN BERDEKATAN ANDA SECARA ONLINE

Salam. Pernah tak anda hadapi masalah mencari di mana salon-salon kecantikan, spa atau apa-apa servis kecantikan dan kesihatan yang berdekatan dengan anda? Dan andai anda buat research di Google sekalipun, tidak semua tempat memaparkan harga servis mereka bukan?? Mommy nak dedahkan satu rahsia buat anda yang gemar menjaga kecantikan dan penampilan, dan yang paling penting, […]

HONEYWRAP : RAWAT BATUK SELSEMA TANPA UBAT

RAWAT BATUK SELSEMA TANPA UBAT Hasil perkongsian PAMA, Mommy rasa nak cuba kaedah ini untuk HDAE. Masing-masing sekarang batuk dan selsema agak teruk. Dalam masa yang sama, Mommy guna R.C & Lemon Essential Oil untuk kes batuk selsema mereka. Mommy juga diffuse Thieves dan Frankincense untuk udara lebih sihat. Apa benda R.C & Lemon Essential Oil, […]