3 TIPS FLAWLESS DENGAN ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

rose tyara glow foundation 1

ROSE TYARA GLOW FOUNDATION REVIEW | Banyakkkkkkkkkkkk sangat foundation sekarang ni tau. Sampai Mommy pun dah terjuling mata, tergeliat jari skrol-skrol kat timeline facebook tu. Tak cukup dengan itu, Mommy jenguk sekali segala website dan instagram semata2 nak cari foundation sesuai untuk Mommy. Yang Mommy teruja sangat, bila semua orang yang bergaya dengan foundation tu, […]

SEMUA NAK BELI.. DAH TU MACAM MANA?? ADUHAI!

Ya Allah.. Kau tutuplah hati isteriku dari nafsu shopping melampau-lampau ini. Harapnya itu bukan doa suami Mommy. Kahkah. Ya Allah. Tertekan betul dengan segala godaan nak shopping. Well.. wanita kan? Mana boleh dipisahkan dengan shopping. Wishlist Mommy lately semuanya berkisar kecantikan. Nak makeup, nak skincare, nak macam2 la haih. Alasan? Nak cantik untuk suami. Hakhak. […]

SET PRODUK COSMODERM YANG COMEL SAMPAI TAK BOLEH NAK ELAK DARI UPDATE ENTRI INI

Mommy start menggunakan beberapa produk Cosmoderm ketika Mommy turut serta dalam Kembara KBBA9 ke Taman Negara Pahang awal tahun baru-baru ini. Hari ini, gara-gara terpandang status Mommy Irra mengenai Set Luminous Pearl Cosmoderm, Mommy terus buka laman Web Cosmoderm dan klik pada Butang “Promotions”. Fuh!! Banyaknya promosi menarik!! Dan paling best ialah poster produk Cosmoderm […]

RAHSIA WAJAH CANTIK DENGAN ABSOLUTE25 | PEMBERSIH USUS PANTAS DAN SELAMAT

ABSOLUTE25 | Last Mommy pergi skin treatment ialah pada 6 Jun 2015. Masa tu buat rawatan muka di NYSS. Fuh.. Dah hampir setahun rupanya. Masa tu, barulah Mommy tahu betapa pentingnya kolagen untuk badan kita. Kolagen sebenarnya protein dalam badan. Boleh dikatakan 80% kulit kita mengandungi kolagen. Bila dah meningkat usia ni, protein pun makin […]

PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI

PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI | Spa.. datanglah kepadaku! Itu permintaan Mommy. Dan secara tiba-tiba, jeng..jeng.. spa itu datang!! Wow!! Percaya tak? Kena percaya sebab ia benar-benar berlaku. Inilah ‘SPA’ Mommy!! Wuhuuuuuuuuuuuuuu!! SKINCARE & BODYCARE BY PUREBYSAFIYYAHOSMAN Inilah dia ‘spa’ Mommy. “Spa-at-home” je uols. Mommy nak pergi spa kat luar […]

BFAB – TEMPAH SALON KECANTIKAN BERDEKATAN ANDA SECARA ONLINE

Salam. Pernah tak anda hadapi masalah mencari di mana salon-salon kecantikan, spa atau apa-apa servis kecantikan dan kesihatan yang berdekatan dengan anda? Dan andai anda buat research di Google sekalipun, tidak semua tempat memaparkan harga servis mereka bukan?? Mommy nak dedahkan satu rahsia buat anda yang gemar menjaga kecantikan dan penampilan, dan yang paling penting, […]

REMBAT TUDUNG DHAIFAH NEENAANUAR

Salam. Sedang Mommy blogwalking, Mommy terberkenan sejenis tudung yang bernama Tudung Dhaifah di blog NeenaAnuar ni. Lantas, tanpa buang masa, Mommy terus whatsapp Kak Neen. Lagipun, Mommy memang regular customer sejak Kak Neen jual Pin2It (shawl pin) tu lagi. TERLALU TAMAK? Maka, buat permulaan, Mommy terlalu rambang mata lantas memilih 2 helai terlebih dahulu.. Hitam […]

FESYEN DAN LELAKI? TIPS FESYEN LELAKI YANG PERLU ANDA TAHU!

Bila sebut mengenai fesyen, Mommy rasa ia lebih merujuk kepada wanita. Wanita dan fesyen memang terlalu sinonim. Tapi, zaman sekarang, lelaki pun turut menitikberatkan fesyen. Apa lagi antara alasan lelaki mengambil tahu perihal fesyen? Salah satunya ialah supaya mereka sentiasa nampak berpenampilan kemas dan mengikut peredaran zaman serta tidak menjadi bahan ejekan andai salah memilih […]