Tue. Jul 16th, 2024

CARA PALING COOL UPDATE STATUS KT FACEBOOK

Mommy copy bulat2 dari blog INI [ada gak Mommy edit sbb ada wrong spelling..ngee] Of coz la dpt kebenaran! Semua entry dia memang menyengat Mommy utk cuba. Bes woh. X rugi pn folo dia. Wah! Mommy jd tukang promot la plak!! Cer try semua nih..
1.Gunakan Tagging friends, group, atau page
Yang ni aku rasa semua tahu kan, tag kawan-kawan, group atau page seperti biasa, dengan menekan @.
2. Post Gambar
Bak kata peribahasa org putih, A picture says a thousand words. kalau korang ada Iphone, boleh try aplikasi ni, instagram app. Aplikasi tu boleh letak macam-macam efek dekat gambar lepas tu boleh post terus ke fb.
3. Post Quote
Kalau nak cari quote ni belambak kat internet. terutamanya quote English. barulah cool, sekali sekala post quote. jangalah pula memanjang post quote je, tu boleh buat orang menyampah.
4. Status shuffle
Pernah try status shuffle tak? hah, kalau tak pernah jom try. Dari nama dia tu pun aku boleh agk korang mesti tahu kan kegunaan benda tu.. nak try , sini status shuffle.
5. Terbalikkan tulisan status
Hah, ni yang paling cool, mesti org tertnya-tanya , ‘eh, ko buat macamana?’. lagi2 bila awek yg tnya, boleh la korang tunjuk cool. Naik lah sikit dalam 2% saham korang.. hahah.. nak buat benda ni ke sini. fliptext
6.Post status art
Part yang ni pulak, korang akan post status-status yang canggih-cangih, sebagai contoh macam ni.
________´$$$$`_____________________________,,,_
_______´$$$$$$$`_________________________´$$$`
________`$$$$$$$`______,,________,,_______´$$$$´
_________`$$$$$$$`____´$$`_____´$$`____´$$$$$´
__________`$$$$$$$`_´$$$$$`_´$$$$$`__´$$$$$$$´
___________`$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_´$$$$$$$´_
____________`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$`´$$$$$$´_
___,,,,,,______`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$´_
_´$$$$$`____`$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$´_
´$$$$$$$$$`´$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$´_
´$$$$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$´_
___`$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$$$_$$$$$$_$$$$$$´_
______`$$$$$$$$$$$$$_$$$$$__$$_$$$$$$_$$´_
_______`$$$$$$$$$$$$,___,$$$$,_____,$$$$$´_
_________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
__________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
____________`$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$´_
_______________`$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$´_
hahahha, oklah untuk tunjuk otai sikit kepada kwan2 korang kan2?heheh.. Nak kan yang selain dari tu, yang lebih canggih, pergi ke sini.
7. Scheduled status
korang ingat blog je ke yang ada scheduled post? facebook pun ada laah, ni best jugak ni kalau korang nak tipu orang lain, sebagai contoh buat status korang tgh tegok tv kat rumah, padahal waktu tu korang dah keluar rumah pun, ni dia softwre dia.. scheduled status.
8. Update guna application
Okay, yang ni mesti nak kan kelainan kan bila korang udate status. Sekali sekala nak juga post via android,iphone ke..snaptu ke. jadi gunakan medium ni untuk buat status korang lebih unik.
9. Tukar ‘relationship status’.
okay, yang ni, korang kena percaya bahawa, apabila korang change relationship status ni, tak sampai 1 minit akan ada orang komen. Benda-benda macamni lah yg orang dok suka komen..hehe, buatlah kontroversi sikit, dari single,ke married, lepas tu divorce, kemudian single balik.. hahaha..
10. Share link artikel
No 10 ni yang paling penting. Nampak je artkel yang best, share terus ke facebook korang.. Ni akan menunjukkan yang korang sejenis orang yang suka membaca artikel-artikel. hehe, jadi maksudnya di sini, nampak tak buatang share facebook kat bawah tu?Nampak?, ok, tanpa rasa teragak-agak share sekarang jugak!. hahahhaa.. ok, gurau jerr.hehe
Mommy: Macam betul je kan? Heeee.. Jom try la.. apa lagi!!!

By YB Shehan

YB Shehan merupakan penulis blog Mommy's Diary of Life (www.shehanzstudio.com). Merupakan bekas pelajar jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA) dan kini bergelar blogger sepenuh masa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!