LIFESTYLE

OFFICIALLY NORWEX CONSULTANT

NORWEX CONSULTANT #YBNORWEX

Ehek..

Maaf tak pandai bagi ucapan.

Sesungguhnya Mommy berniat untuk mencari rezeki lebih dalam keluarga (dan boleh shopping) 😜

Selepas lebih sebulan Mommy usha senyap-senyap, kaji diam-diam walaupun kurang faham, akhirnya Mommy approach seseorang bertanyakan bisnes ini.

Dan ada jugalah beberapa orang sebelum ni yang mengajak. Masa tu, belum ada modal. 

Syukur suami support. Itu pun baru je tekad nak try. Suarakan niat masa dating (anniversary) 5 Disember lalu, terus dia setuju. Tq sayang.

Well, nama pun bisnes. Opkos aim untuk pendapatan. Apatah lagi Mommy hanyalah SURIRUMAH. 😌

Moga ini salah satu batu loncatan untuk Mommy berjaya.

Amin 🥰🥰

Kat mana yang kata tak reti bagi ucapan tadi?

Ehek..

DAPAT RECRUIT NEW CST (CONSULTANT) PERTAMA

Alhamdulillah, 6hb Disember 2020, Mommy daftar sebagai CST, kemudian Mommy ajak teman rapat Mommy iaitu Mama Kembar Tiga, untuk turut buat bisnes ini sama-sama.

“Apa-apa, kita struggle sama-sama”

Itu kata-kata Mommy sebab Mommy pun baru je join kan?

Bukan ajak dia beli, tapi ajak jadi consultant terus. Haaaa..

Akhirnya, Kak Nani MK3 setuju. Alhamdulillah. Tahniah kak.

2 hari je tau. Syukur!

Jom baca apa kata-kata kak Nani

Kain Buruk Harga Kayangan?

Mula mula tengok kain ni dulu teruih pikiaq “ishhh awat mahainya? Kain buruk ja kot tapi harga kayangan!”. Punya laa kedekut nak kluaq duit untuk ‘kain buruk ja pun’ ni 😅 Orang yang rapat memang tau laa perangai ‘cheapskate’ aii ni kan, selagi boleh nak cari yang murah murah ja hehehe.

TAPI…bila tengok makin ramai kawan-kawan guna #KainBurukKayangan ni, jadi curious plak “memang elok sangat ka?” 🤔

So aii cari lagi infor dan testimoni pasai kain Norwex ni. Dah tengok video demo, testimoni bagai semua, hati mula terpikat! Tapi masih ada rasa skeptical. Nak beli ka tak beli? Nak beli ka tak beli?

Dalam dok pikiaq pi mai pi mai tu, si YB Shehan mai approach tanya “kak tak mau try ka kain Norwex? Tak mahai tera mana pun ni kak, benda elok tak rugi guna”. Aisehhhh sebagai seorang kawan yang baik (ewahhh 🤣🤣) terus gundah gulana hati aii…membuak buak lagi rasa nak cuba.

Bila tanya laki, dia kata “ikut awak lah, kalau boleh mudah kan kerja, beli ja. Tapi kena rajin lah, jangan beli pastu tak guna”. Pandai dia kan, sambil bagi green light, sambil sound setepek gak hahahaha

Dan akhirnya…saya terjebak!! Ya, terjebak juga dengan kain buruk kayangan ni hahaha. 

Dah alang alang beli tu, terus register jadi Consultant. Sambil membeli, sambil jana pendapatan gak why not kan? Surirumah cam aii pun nak gak ada duit sendiri. Korang tolong doakan sama yer… 😊

So…sat naaa…nanti aii cerita lagi kat korang pasai kain Norwex ni wokeh? Ishhh tak sabaqnya nak guna #NorwexKainKayanganni! 💃💃

Korang kalau nak tau pasal Norwex boleh contact aii yer.

Nak jadi Consultant atau nak dapatkan produk saja pun boleh 😊

Tu dia aihhh punya panjang macam tulih blog laa plak 🤣

NORWEX ADVOCATE TEAM

Terus Mommy create group kecil Mommy yang dinamakan “Norwex Advocate Team”. Nak jugak term advocate tu. Heee..

Inshaa Allah Mommy akan terus-menerus kongsi kebaikan dan manfaat Norwex yang dikenali kain lap kayangan ini.

Kayangan bukan sebarang kayangan. Kayangannya memudahkan dan menjimatkan masa.

PRODUK NORWEX TERBAIK DAN BEST SELLER

Dan ada banyakkkkkk lagi!

Andai korang nak cari siapa yang boleh lead korang tentang Norwex Business, nak join team #NorwexAdvocateTeam by #YBNorwex, meh whatsapp Mommy.

Atau kalau berminat nak tahu lebih lanjut semua produk Norwex ini, boleh juga whatsapp Mommy.

Whatsapp : https://ybshehan.wasap.my/naktahupasalnorwex

Boleh follow instagram Mommy di @nwex.ybshehan