PARENTING

PKP DAY 15 : ZOOM MEETING KELAS TAEKWONDO

Kalau korang yang work from home, mesti dah familiar dengan Apps Zoom ni kan? Ada macam-macam lagi apps kalau nak buat meeting via online ni, tapi hari ni, master kelas taekwondo yang Ariq & Hannah join pilih Zoom.

Untuk mengajar, sebaiknya kena pastikan semua ahli zoom mute mic tu. Biar yang mengajar je ‘bersuara’. Sebab, once mana-mana ahli bersuara, video akan terfokus kat orang tu. Kacau betul. Hahaha.

Contoh yang terjadi masa latihan taekwondo tadi. Tengah dok tendang-tendang, ada yang bersuara. Tenggelam sekejap video master. Huhu..

Walaupun ada la campur tak fokus tu (Ariq of course), Mommy & Daddy memang buat tak tau je dari jauh. Kalau melayan, nanti lagi dia mengada. Lapar lah. Penat lah. Buat tak tau, boleh je ikut apa master dok ajar. Hahaha..