banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

7 JENIS TERAPI DI RUMAH SEPANJANG PKP 2020

7 JENIS TERAPI DI RUMAH SEPANJANG PKP

Mommy kongsikan 7 Jenis Terapi yang boleh dijalankan di rumah oleh anak-anak sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP)

📌Terapi Bermain
📌Terapi Bercerita
📌Terapi Biblio
📌Terapi Seni /Lukisan
📌Terapi Muzik
📌Terapi Pasir
📌Terapi Wangian

Untuk anak-anak yang di sekolah, sekarang dah mula online class kan? Mommy pun non stop pantau mereka 2 beradik ni buat ‘kerja sekolah’.

Struggle juga la bagi mereka yang tiada handphone extra. Mujurlah Mommy ada dan mohon simkad free dari YES baru-baru ini. Jadi, Mommy install whatsapp sekali untuk pass homework di situ. Senang sikit buat kerja yang kebanyakannya di Google Classroom. Good for Hannah juga bila dia dapat explore internet, selain asyik main youtube je kan?

Untuk Ariq pula, banyak juga aktiviti simple-simple mengikut prestasi anak-anak PPKI diberikan dalam group whatsapp sekolah. Mommy Daddy akan pantau sepanjang buat latihan ini.

Ini antara aktiviti yang anak-anak ini buat sepanjang PKP.

https://www.instagram.com/p/B-bwrDnJ5iU

https://www.instagram.com/p/B-eFgLFJgeX/

https://www.instagram.com/p/B_MrbYqJ-qV/

Kekal di rumah dan pastikan kesihatan mental anda dan anak-anak terjaga.

Semoga bermanfaat.

(Visited 258 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

Pernah tak korang bawa anak-anak tonton wayang? Mommy setakat ni, dah banyak kali juga.

WAHAI ANAK SYURGA MOMMY..

Salam.. Letih ye. Tak mengapa. Anak bijak memang macam ni. Besar nanti, pasti jadi

SUNRISE WIDE BLOCK DARI GO SHOP MALAYSIA

SUNRISE WIDE BLOCK DARI GO SHOP MALAYSIA | Mommy dah lama aim barang2 kat

error: Content is protected !!