banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

IBU BAPA, TOLONG LIHAT CHECKLIST PERKEMBANGAN KANAK-KANAK INI

IBU BAPA, TOLONG LIHAT CHECKLIST PERKEMBANGAN KANAK-KANAK INI (10)

Buku pink atau buku biru yang ibu-ibu dapat dari Klinik Kesihatan atau hospital semasa mengandung tu, pernah tak belek? Tengok isi dalam tu? Kalau tengok, tahniah. Ada macam-macam info juga kan?

Baru-baru ini Mommy ada lihat senarai semak perkembangan kanak-kanak di laman facebook Public Health Malaysia ini.

✔️ Ia memberi gambaran awal tentang perkembangan kanak kanak

✔️ Membantu untuk mengesan sebarang masalah perkembangan

Pengesanan awal PENTING untuk membantu kanak kanak untuk meningkatkan keupayaan mereka.

Jom kita tengok checklist perkembangan kanak-kanak untuk ibu bapa pantau anak dari kecil.

Carta perkembangan bahasa & pertuturan di bawah ini turut penting ya..

Mommy pernah buat entry “Kalau rasa kelainan, kenapa tangguh?” yang agak hit ini. Sangat penting untuk ibu bapa ambil tahu.

Jika ibu bapa dapat kesan kelainan, sila rujuk pakar kanak-kanak ya. Harap membantu.

(Visited 668 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

CHECK KEHADIRAN ANAK KE SEKOLAH SECARA ONLINE

CHECK KEHADIRAN ANAK KE SEKOLAH SECARA ONLINE

Mujurlah ada group sharing perihal anak-anak sekolah ni. Terima kasih kak Arbi sebab bagi

SUKA SUSUN DIKAITKAN DENGAN AUTISM. KALAU BUKAN AUTISM, APA PULA?

Assalamualaikum. Mommy terbaca satu perbincangan mengenai anak autism yg seringkali mempunyai hobi yang sama.

DIY HADIAH HARI GURU 2016

Salam. Mommy diberitahu yang Little Caliph Ukay Perdana akan mengadakan sambutan Hari Guru pada

error: Content is protected !!