RUMAH TERBUKA.. OH RUMAH TERBUKA!!


Banyak betul kan jemputan rumah terbuka sepanjang bulan Syawal ini. Itu belum termasuk jamuan hari raya di pejabat pula. Ohhhh.. sakan raya beb!!

Korang bayangkanlah menu yang disediakan. Mommy jamin, pasti bersinar mata masing-masing nampak juadah yang menyelerakan.

Dengan ketupat, lemang, rendang, biskut raya, dan juadah lain lagi pasti membuak-buak nafsu makan.

Jadi, apa yang perlu kita buat?

  1. Hati-hati dengan makanan berlemak dan berkalori tinggi
  2. Risiko pesakit kronik – sila kawal gula
  3. Cuma pilih menu yang sihat
  4. Memilih jemputan tertentu sahaja
  5. Memilih air kosong dari minuman bergas
  6. Mengawal jumlah makanan yang diambil – small portion

Bagaimana menghalang rasa lapar?

Mommy ada 1 idea menarik bagi korang untuk mengelak diri dari makan terlebih ketika di rumah terbuka. Mommy yakin, jika korang amalkan tips ini, pasti korang berjaya kawal diri.

Sarapan dengan makanan berkhasiat seperti bijirin penuh..

Kandungan serat di dalam bijirin sangat ideal untuk membantu kita supaya cepat kenyang dan seterusnya boleh mengelakkan kita daripada makan berlebihan.

Hasil kajian juga telah menunjukkan bahawa pengambilan bijirin penuh boleh menurunkan risiko obesiti dan pertambahan berat badan. Wah.. Ini sangat sesuai lah untuk korang yang nak diet! Betul?

Makanan bijirin penuh tinggi dengan serat dapat membantu sistem penghadaman dengan melancarkan proses membuang air besar dan seterusnya dapat mengelakkan masalah sembelit.

Jadi, Mommy sarankan korang bersarapan dengan Surya S Great Grain. Surya S Great Grain, minuman multi bijirin yang berkhasiat ini seeloknya dijadikan menu utama dalam sarapan setiap hari untuk korang dapatkan khasiat seperti yang Mommy nyatakan di atas.

Apa kandungan Surya S Great Grain?

Surya S Great Grain direka untuk mereka yang peka dengan kesihatan dan keluarga yang ingin mencapai gaya hidup yang lebih sihat, dengan kandungan kebaikan yang diperoleh daripada 5 makanan sunnah selain 18 jenis multi-bijirin, formulasi ini unik dalam landskap multi-bijirin Malaysia.

Cara dapatkan Surya S Great Grain

Surya S Great Grain dijual di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih & Shopee (Link pembelian : @SGGShopee).

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari Facebook : @Surya.Malaysia dan Instagram : @Surya.Malaysia.

(Visited 190 times, 3 visits today)
Tags: , , , ,

2 thoughts on “RUMAH TERBUKA.. OH RUMAH TERBUKA!!”

  1. Memang rasa kenyang lepas minum secawan Surya S Great Grain ni
    Mama Kembar Tiga recently posted…Surya S Great Grain Minuman Multi-Bijirin Yang Berkhasiat dan Mengenyangkan!My Profile

  2. TATI MANSUR says:

    Rasa Surya S Great Grain ni sedap.. Perut rasa selesa je lepas minum secawan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!