Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Kalau korang baca blog Mommy sebelum ini, Mommy ada cerita yang Mommy travel ke Hatyai selama 3 hari 2 malam. Dan cuaca di sana, harap maklumlah.. memang panas!

Jadi.. tak sah kalau tak kena sunburn kan? Sunburn berlaku jika kita terdedah kepada matahari lebih daripada 30 minit. Bayangkanlah Mommy memang terdedah dengan panas matahari terutamanya di Samila Beach, Songkhla tu berjam lamanya.

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Itu Mommy yang memang sah-sah pakai Sunscreen pun, terkena juga sunburn. Yang tak pakai apa-apa? Haaaa.. Fikir-fikirkan..

Kalau dah namanya travel di Thailand ini, memang tak dapat la nak elak cuaca panas kan? Jangan risau, Mommy ada tips mudah untuk hilangkan sunburn ini.

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

TIPS MUDAH HILANGKAN SUNBURN

Antara tips yang biasa kita dengar antaranya ialah sapu gel daun lidah buaya (aloevera) untuk hilangkan rasa perit pada kulit. Selain itu, timun juga boleh digunakan untuk menyejukkan kulit dan mengurangkan radang kulit kesan terbakar itu.

Untuk sunburn yang masih baru, boleh gunakan juga ais untuk redakan kemerahan dan membantu lembapkan kulit.

Rajin ke? Ok kalau tak nak buat cara-cara tradisional tu, nah Mommy kongsi tips paling mudah..

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

HILANGKAN SUNBURN DENGAN AQUA WHITENING CREAM BY HANSAEGEE NATURE

Selain penggunaan sunscreen sebagai pelindung segera, Mommy sarankan korang turut guna Aqua Whitening Cream secara konsisten untuk menghilangkan kesan sunburn ini.

Kandungan utama produk ini iaitu Camellia Japonica Seed Oil membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn. Malah, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Bagus kan?

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Mommy pernah reviu pengalaman Mommy menggunakan Aqua Whitening Cream di Jepun baru-baru ini dalam entri ini..

Pelembap ini adalah antara pelembap terbaru yang Mommy cuba. Selepas sebulan lebih menggunakannya, Mommy betul-betul jatuh cinta.

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Dengan tekstur yang ringan, tidak melekit, Mommy konsisten menggunakannya setiap hari. Yang paling unik, setiap kali Mommy sapu ke wajah, akan terhasil titisan air di wajah. Hasil titisan yang hadir itulah membantu kulit kita sentiasa lembap.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

Mommy akan sapukan ke seluruh wajah Mommy sejurus selepas menggunakan Aloe AC Bubble Cleanser. Kombinasi 2 produk ini memang sesuai untuk kulit Mommy.

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

🍁 Hansaegee Nature
🍁 Website : www.hansaegee.com/shop
🍁 IG page : www.instagram.com/hansaegeenature
🍁 FB page : www.facebook.com/HansaegeeNature
🍁 Youtube page : www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT

Tags: , , , , ,

17 thoughts on “TIPS HILANGKAN SUNBURN DENGAN CEPAT”

  1. PencariMakan says:

    Uiii ai. Makin mudah dan tak takut berjemur lepas ni.

    1. YB Shehan says:

      hahaha amek masa la jugak nak recover.. tp ok la ada solution kan? heeeee

  2. afeefah says:

    tips ni la yg sy tercari2 selama ini thanks kak she!

  3. Huda says:

    Bagus yer produk ni. Cam magik. Boleh bayangkan betapa best muka lepas guna, siap ada titisan air
    Huda recently posted…Atasi Masalah Mata Panda dengan Cosmoderm Eye Treatment GelMy Profile

  4. miminadam says:

    macam best jeeee aqua ni .. ada promo code tak >.<

    1. YB Shehan says:

      ada big sale n free delivery. hehehe.. cer check web dorg..

  5. Bella idura says:

    Bestnya. Berpanas. Tapi tetap cantik.

    1. YB Shehan says:

      tq Bella.. berhitam juga. hhahaa

  6. AZni says:

    Mmg kena ada cream ni nampaknya sbb sejenis cepat burn.. paling takut jeragat naik
    AZni recently posted…Syampu terbaik untuk rambut gugur dari CadeauMy Profile

    1. YB Shehan says:

      yeah.. tu plg gerun. ahhaha

  7. Mcm teringin plak nak try, mahai dak?
    Mama Kembar Tiga recently posted…Trip Bercuti ke Hatyai & Songkhla: Itinerari 3 Hari 2 Malam Yang Padat Tapi Best!My Profile

    1. YB Shehan says:

      Harga kat web 148 cmtu kak..

  8. Sueizza says:

    Mcm best je produk ni….berbaloi ni kalau cuba…

  9. Mariana says:

    Sesuai sgt ni next year nak pg tepi pantai, blh siap2 beli ni

  10. mas saari says:

    Wahhh menarik betullah produk² Korea ni, terus berminat nak cuba.

  11. Nadia Johari says:

    KITA ADA AQUA WHITENING CREAM TU..MEMNAG BEST..DAH AMBIL VIDEO DAH..KELUAR TITISAN AIR..MENARIK SANGAT

  12. Ai says:

    Gambar pun dah cantik, belum cuba lagi ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!