sewa pocket wifi travel
Naracards Korea-Seoul Set

SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYLL PERISA LAICI atau PEACH


Budak-budak.. kalau tunjuk sayur, kemain dia lari. Belum suap lagi. Kalau nak selit-selit sayur dalam makanan, Mommy kena bijak. Potong halus-halus, suap tanpa sedar. Haha. Tapi, sampai bila nak macam tu?

SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYL PERISA LAICI atau PEACH

Sebagai ibu bapa, kena bijak berfikir cara nak dapatkan khasiat dan nutrien sayur buat anak-anak. Kenapa sayur penting ya?

Antara kepentingan sayur dalam badan adalah meningkatkan daya tahan badan, membantu mencerahkan kulit, mencegah penyakit dan macam-macam lagi.

Sayur kan sumber vitamin, mineral dan serat. Pendek kata, sayur adalah makanan yang baik untuk kesihatan dan tubuh badan.

Selain sayuran, buah-buahan pun penting. Fungsi dan kebaikannya sama seperti sayur dalam membantu memenuhi keperluan vitamin dan mineral dalam badan.

SOLUTION KALAU ANAK TOLAK SAYUR?

Jadi, kalau anak-anak menolak sayur-sayuran dan buah-buahan, macam mana kita nak buat? Nah.. inilah dia penyelesaiannya. Korang boleh cuba Surya Chlorophyll yang didatangkan khas dengan 2 jenis perisa buah-buahan iaitu Laici dan Peach. Haaaa.. Dua-dua khasiat ada. Sayur ada. Buah ada. Awesome kan?

SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYL PERISA LAICI atau PEACH

APA ITU CHLOROPHYLL & KEBAIKANNYA?

Meh Mommy bagi maksud Chlorophyll mengikut buku.. Klorofil atau yang biasa dikenal dengan zat hijau daun, sama seperti namanya, merupakan kandungan yang menyebabkan warna hijau pada tanaman.

Apa yang dilakukan klorofil? Klorofil ini akan menyerap energi dari matahari untuk memfasilitasi berlangsungnya proses fotosintesis pada tumbuhan. Klorofil ini sama seperti darah pada manusia. Zat ini sangat berperanan dalam fungsi metabolisme seperti pertumbuhan dan respirasi tumbuhan.

Haaa.. Faham kan? Ok Apa kebaikan Chlorophyll pula?

  • Antioksidan yang tinggi, membantu meneutralkan toksin dalam darah kita
  • Bagus untuk detox hati
  • Membantu meningkatkan kesihatan kulit yang lebih baik (jerawat dan kusam)
  • Merupakan deodoran semula jadi yang membantu menentang bau badan dan nafas berbau
  • Klorofil adalah alkali yang semula jadi, membantu mengawal selera dan masalah penghadaman
SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYLL PERISA LAICI atau PEACH

KEBAIKAN SURYA CHLOROPHYLL WATER

Memandangkan Surya dah memudahkan kita untuk dapatkan khasiat Chlorophyll melalui pengambilan Surya Chlorophyll, Mommy nak kongsi kebaikannya, iaitu :

  • Surya Chlorophyll diekstrak daripada daun MULBERI PUTIH yang bebas daripada racun perosak
  • Daun Mulberi Putih dipilih kerana ia adalah sumber yang kaya dengan klorofil, nutriennya yang lebih stabil dan mudah diserap oleh badan
  • Mempunyai rasa yang menyenangkan dan juga sesuai untuk kanak-kanak
  • Superfood yang kaya dengan multivitamin dan mineral

Sesuai untuk siapa?

  • Mereka yang tidak suka atau tidak cukup makan sayur-sayuran
  • Mereka yang sukakan kecantikan
  • Mereka yang mencari penyelesaian masalah kulit seperti jerawat
  • Mereka yang mempunyai masalah bau badan dan nafas berbau
  • Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas

CARA SEDIAKAN SURYA CHLOROPHYLL

Surya Chlorophyll ini sangat mudah diminum. Dan ia didatangkan dalam 2 perisa iaitu Lychee dan Peach. Ia juga sangat mudah disediakan dan sangat sedap terutamanya apabila dibancuh dengan air sejuk Cuckoo (eh sempat promot)..

SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYLL PERISA LAICI atau PEACH

Betul gaiss. Tak tipu. Anak Mommy berulang-ulang kali tuang & bancuh sendiri. Even anak autism Mommy pun bijak bancuh sendiri k. Siapa suruh sedap kan?

Katanya waktu terbaik adalah waktu pagi. Tak susah pun tau. Serius. Tengok video cara sediakan Surya Chlorophyll oleh Hannah ni..

Mudah sangat kan??

Mengenai status HALAL, korang jangan risau. Produk ini telah mendapat pengiktirafan HALAL, GMP, HACCP & BioNexus Certified. Produk ini  juga tidak menggunakan bahan pengawet. Terbaik!

KAT MANA NAK BELI?

SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYLL PERISA LAICI atau PEACH

Jangan risau gaiss.. Mudah sangat nak beli Surya Chlorophyll ini. Korang boleh dapatkan di butik Watson terpilih atau laman web www.mynaturaloption.com.

Sebarang maklumat lanjut, korang boleh ikuti Instagram @Surya.Malaysia dan Facebook Surya.Malaysia.

Tags: , , , , , , , , ,

10 thoughts on “SUSAH SANGAT MAKAN SAYUR TAPI NAK NUTRIEN YANG SAMA? NAH.. SURYA CHLOROPHYLL PERISA LAICI atau PEACH”

  1. Azni says:

    Haaa senang bg ni jerr.. selesai masalah mak mak
    Azni recently posted…Menyusuri Sejarah komunis di Piyamit Tunnel, Betong ThailandMy Profile

  2. Yeay.. Mommy mmg bijak.. Senang sket nak bagi anak2 makan sayur bila dalam bentuk air ni kan..

  3. Bella idura says:

    Nak beli untuk diri sendiri yang tak suka makan sayur ni la.

  4. miminadam says:

    wahh ada produk ganti sayur utk ank2 mkn sayur ehh. boleh suggest kat kaka2 ni bg anak dia mkn

  5. Firzz Radzi says:

    Bukan budak je tak suka sayur.. Org tua pun ada yang x makan…

  6. Dura Norell says:

    Suka bila dijual di watson.. dekat je dgn rumah.. senang nak restock
    Dura Norell recently posted…Makam Mahsuri tempat bersejarah di LangkawiMy Profile

  7. Nadia Johari says:

    baguslaa..nak kena dapatkan juga..lagipun bukan sahaja untuk tak makan sayur kan..banyak sebab lagi boleh ambil surya ni kan

  8. amboi hannah memang say no betul yer dengan sayur ..samalah dengan bebudak kat rumah ni …payah nak suruh makan sayur tapi kalau suh bancuh klorofil perisa laici laju jer buat dan minum…best part dah tak perlu tambah gula pun…..terbaiklah

    Saidila Rahman recently posted…BUAT STRETCHING GAYA JEPUN DI SO STRETCH , LEVEL 14 MENARA IMCMy Profile

  9. Ai says:

    Sesuai sangat dengan ai. Anak kecil kan. Hehehe

  10. mas saari says:

    Baguslah bagi anak², takdelah risau depa tak suka makan sayur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!