Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW

Banyak juga yang Mommy dah baca perihal tips jaga muka ala Korea ni. Paling kurang pun, 10 langkah orang Korea selalu amalkan dalam rutin penjagaan kulit mereka tu..

Tapi kali ni Mommy nak kongsi tips penjagaan wajah, masih ala Korea, tapi hanya dengan 2 langkah mudah sahaja!

Yang pasti, kulit akan glow, yang ada sunburn tu, selepas penggunaan yang konsisten, mesti akan REPURCHASE. Percayalah..

2 LANGKAH MUDAH DENGAN HANSAEGEE NATURE

Jom Mommy nak kongsi 2 langkah mudah untuk dapat kulit segebu ala orang Korea! Hanya menggunakan produk daripada Hansaegee Nature.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (0)

LANGKAH 1 : ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER – Super Clean Bubble Cleanser Skincare

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (44)

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, kering dan kombinasi).

Kandungan utamanya adalah Aloe Barbadensis Leaf & Tea Tree Leaf Oil yang boleh sihatkan kulit kita.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (44)

Fungsi utama Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini adalah untuk mengeluarkan sebum dan minyak tambahan dalam kulit serta mengawal minyak yang keterlaluan.

Ia juga membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang pori sekaligus mengawal ia dari menjadi besar, terbuka dan mendatangkan kesan buruk yang lain.

Selain itu, ia juga sesuai untuk anda yang ada isu liang pori yang besar dan punya whitehead dan blackhead.

Dan paling best, ia dapat mengawal dan merawat masalah jerawat yang timbul dengan penggunaan yang konsisten.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (44)

TEKSTUR ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Foam @ Soft bubble. Best tau! Rasa nak picit banyak kali jer. Hahaha..

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (44)

Close up sikit..

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

CARA GUNA ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

1. Basahkan tangan dan muka terlebih dahulu. Wajib basahkan betul-betul tau..

2. Picit sekali atau 2 kali pump tu..

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (44)

3. Sapu di wajah dengan penuh kelembutan ibarat buih bermain-main di pipi..

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Untuk cuci wajah, Mommy gunakan teknik mengurut muka iaitu dari dagu, Mommy akan tolak ke pipi dan urut secara membulat.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Tips urutan ini adalah untuk menegangkan wajah, meruncingkan pipi dan dagu serta menjadikan menjadi awet muda.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

4. Bilas wajah dan rasa kelembutan kulit. Best!

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Untuk pengetahuan korang, Mommy gunakan produk ini ketika travel ke Jepun baru-baru ini.

Memandangkan Mommy akan simpan cleanser ini di dalam luggage, Mommy seal kawasan penutup Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini untuk mengelakkan ia meleleh keluar disebabkan tekanan udara (air pressure) ketika di dalam flight nanti.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

Cleanser ni menarik tau.. walaupun ia adalah liquid di dalamnya, once kita pump out, terus keluar foam. Haaa..

PENDAPAT MOMMY

Tekstur foam @ buih lembut ini memang buat Mommy enjoy setiap kali cuci muka. Mommy gunakan setiap pagi dan malam. Ye lah.. Siang hari tu, macam-macam kotoran yang melekat di wajah kan?

Aloe AC Clean Bubble Cleanser ini langsung tak merengsakan kulit Mommy. Ini kerana kandungannya yang membantu melembapkan kulit Mommy sekali.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Harga : RM65 sahaja!!
Saiz : 150ml
Rate : Mommy beri 5 bintang!

**********

LANGKAH 2 : AQUA WHITENING CREAM – Waterdrop Moisturizer

Langkah kedua adalah menggunakan AQUA WHITENING CREAM ini. Bagi kulit kering seperti Mommy.. Ini sepatutnya yang perlu ada dalam rutin harian kita..

Pelembap yang sangat best buat Mommy so far! Trust me bebeh. Habis ni, pasti Mommy beli lagi..

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Kandungan utamanya adalah Camellia Japonica Seed Oil yang membantu melembapkan kulit, mencerahkan dan merawat kulit kemerahan dan kesan terbakar / sunburn.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Kulit yang sesuai untuk produk Aqua Whitening Cream ini adalah semua jenis kulit termasuk berminyak, kering, kemerahan atau terbakar, kulit sensitive atau berjerawat, mempunyai garis halus kedutan dan warna kulit tidak sekata. Fuh. Perfecto!

Semua boleh!!

Ia turut berfungsi membantu mengawal minyak yang keterlaluan.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

TEKSTUR AQUA WHITENING CREAM

Tekstur Aqua Whitening cream ini adalah berbentuk water drop based cream. Kenapa? Nanti Mommy tunjuk.

Cream ini teksturnya lembut dan tidak melekit atau berminyak.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Selepas kita sapu cream ini di wajah dan leher kita, akan terhasil titisan air seperti ini. Unik kan?

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Ini akan berikan kesan kelembapan kepada kulit kita sepanjang hari.

CARA GUNA AQUA WHITENING CREAM

1. Selepas selesai mencuci wajah dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser, letakkan beberapa calit Aqua Whitening Cream ini di wajah dan leher, sapu sehingga titisan air itu timbul selepas beberapa saat.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

2. Selepas itu, cuma perlu dab-dab kan titisan air tu sehingga meresap ke kulit. Mudah kan?

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

PENDAPAT MOMMY

Kulit Mommy makin lembap dan lembut. Memudahkan Mommy makeup juga setiap hari. Smooth jer.. Memang wajib guna setiap pagi dan malam.

Kalau ada kulit macam terbakar dan kemerahan sikit tu, memang elok sangatlah guna pelembap ini. Kulit akan kembali berseri.

Dan pada waktu malam, Mommy akan sapu 2 lapisan untuk kesan yang lebih bagus. Tak percaya? Kena percaya. Cuba dahulu.

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (29)

Nak cuba test sentuh pipi Mommy tak? Hehehe

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (26)

Harga : RM148.30 sahaja!!
Saiz : 50ml
Rate : Mommy beri 5++ bintang!

VIDEO

Jom Mommy tunjukkan cara Mommy guna dalam video ini.

 

View this post on Instagram

 

Daily skincare routine Mommy di Jepun. Mudah. Best. Main bubble. Hehehe.. . Yang penting, muka Mommy tiada rashes, tiada kesan kering malah dengan adanya 2 produk @hansaegeenature ini, kulit Mommy lebih lembut dan tidak terjejas walaupun di dalam cuaca sejuk di sana.. . 🍃 Aloe AC Clean Bubble Cleanser sesuai untuk semua jenis kulit, berbentuk FOAM (buih² lembut) dan diperbuat daripada bahan semula jadi iaitu Aloe Barbadensis Leaf dan Tea Tree Leaf Oil.. . 💦 Aqua Whitening Cream, sejenis pelembap yang juga sesuai untuk semua jenis kulit. Produk BEST SELLER tauuu.. Very light feel and watery. Not Oily. Waaaa best tuuu.. . Tq @hansaegeenature 😘😘 . www.shehanzstudio.com . . Jangan lupa follow 🌸 FB / IG @hansaegeenature 🌸 www.hansaegee.com . #hansaegeenature #hansaegee #acbubblecleanser #aquawhiteningcream #skincare #koreanskincare #bblogger #beautyblogger #myapilotxhansaegee #kbba9 #shehanzstudiodotcom . ** I do not own this song, no copyright intended **

A post shared by 🕊YB SHEHAN🕊 (@myapilot) on

JOM DAPATKAN SET ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM SEKARANG!

Dari website mereka, Mommy tengok ada promosi untuk set kedua-dua produk ini. Tunggu apa lagi?

MAKLUMAT LANJUT

Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature ini bukanlah company yang baru bertapak. Sebenarnya dah ada sejak 2011 lagi.

Untuk produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi, selamat dan berasal dari Korea, Mommy sarankan untuk cuba produk Hansaegee Nature ini.

🍁 Hansaegee Nature
🍁 Website : www.hansaegee.com/shop
🍁 IG page : www.instagram.com/hansaegeenature
🍁 FB page : www.facebook.com/HansaegeeNature
🍁 Youtube page : www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE REVIEW (43)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

22 thoughts on “ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER & AQUA WHITENING CREAM | HANSAEGEE NATURE REVIEW”

  1. BEN ASHAARI says:

    Bagus utk mereka yg pentingkan kecantikan kulit.. Cam sayaa..

    1. YB Shehan says:

      i adore ur skin bosskur

  2. Qaseh says:

    Wow , macam best je , biasanya if berbuih banyak ada yang kata tak berapa okay tapi maybe atas bahan kandungan juga , as long as kulit muka lebih lembab , should be okay :’) Nice product

    1. YB Shehan says:

      Bahan selamat inshaa Allah..

  3. Nampak segar muka..

    1. YB Shehan says:

      mmg segar n lembut, hehehhe

  4. Nina Mirza says:

    Tertarik laaa ngan Pelembap dia tu… Nampak muka she lebih moisture masa kat Jepun ari tu . Cuma harga nya leh tahan gak … Huhuuu
    Nina Mirza recently posted…Kasut sekolah apa best? Hitam ke putih PALLAS terbaik sebab …My Profile

    1. YB Shehan says:

      haaa pelembap dia mmg sy pejam mata je nanti nak repurchase. ssb ssuai ngan skin. rasa nak pakai stiap masa. hahaha

  5. Ai says:

    Ai suka produk yang berasaskan aloe vera.

  6. Hafiz Rahim says:

    Aduh.. rumitnya jadi perempuan. Hahaha
    Hafiz Rahim recently posted…Five Bedroom Decorating Tips To Help You Get Better SleepMy Profile

    1. YB Shehan says:

      tau xpa. beli kt wife. sies bgs nih..

  7. Lan Careno says:

    Byk btul produk dari korea eh skrg. Mentang2 org korea helok2..

    1. YB Shehan says:

      btul. kulit depa superb. tp xle bgantung produk semata. mnum air n jaga makan pun penting gak.. beli la kt miss permaisuri. best tau

  8. saps says:

    kalau tak cuba… memang tak tahu lah hasilnya.. hahaha
    saps recently posted…SAPS Ibu Bapa: Semakan Keputusan Peperiksaan 2018My Profile

    1. YB Shehan says:

      ya btul tu. tp pelembap dia mmg superb lah. suka

  9. mas saari says:

    Nampak best arrr buih dia!

    1. YB Shehan says:

      bes kak. sbb pk sayang nak guna banyak2, so jimat2.. hahahaha..

  10. Yanty Lee says:

    Wowheeeee…. Menariknya. Boleh usha2 dan try. Sebab muka selalu terdedah pada matahari. Sports bagai. As a woman still nak tampil walaupun aktif bersukan. Thank you share sis.

    1. YB Shehan says:

      haaa. recommended for those yg slalu burn tu.. utk pelembap dia. sies bbaloi grab

  11. cgu as says:

    Wahh.. nmpk fresh!!

  12. Whitening cream dia tu mcm dah lama nak cuba. Tapi tengah survey-survey lagi ni. Hmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!