Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

YE KE TAKDE BAYARAN TAMBAHAN KALAU EMERGENCY CAESAREAN??? | SERENITY PACKAGE – RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE

PAKEJ BERSALIN 2018 | SIAPA TENGAH MENGANDUNG, ANGKAT TANGAN!! Mommy tak. Hahah.. Mommy tanya korang la nih.. Mommy pun ada kandung ‘lemak’ sikit-sikit sekarang nih. Wakakaka..

Ok buat yang mengandung atau dah dekat tempoh nak bersalin, korang dah pilih hospital ke belum?

Bab memilih hospital untuk bersalin ni, Mommy faham yang ia adalah satu perkara penting bagi setiap ibu bapa. Tak kiralah untuk ‘first time parent’ atau pun anak seterusnya.

Biasanya, perkara paling utama yang dititikberatkan adalah kos bersalin. Selain kos bersalin, doktor wanita juga menjadi elemen wajib bagi sesetengah orang.

Walaupun sesetengah orang sudah pun memilih pakej mampu milik, kadang-kadang kita tak boleh jangka sebarang kecemasan yang berlaku kan? Risau pula jika kos bertambah. Bil hospital menjadi tinggi. Mau garu kepala.

Bayangkan ya..

Kita punya rancang nak bersalin normal, kemudian berlaku kecemasan seperti pembedahan caesaran??

Kalau tiba-tiba doktor sarankan untuk vacuum delivery, macam mana??

Untuk barang-barang dan ubatan yang dipakai?

dan jika perlu tinggal lebih lama, macam mana??

Kalau ada bajet lebih masa tu, alhamdulillah. Kalau yang cukup-cukup sahaja? Risau kan?

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 7

ADA PAKEJ BERSALIN ISTIMEWA RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE

Mommy nak tanya korang.. Dah dengar ke pasal Pakej Bersalin Istimewa Rampai Puteri Medical Centre?

Pakej bersalin terbaru yang Mommy maksudkan adalah “SERENITY PACKAGE“, dimana pesakit tidak akan dikenakan CAJ TAMBAHAN sekiranya berlaku KOMPLIKASI semasa kelahiran. Contohnya, pembedahan kecemasan!!

Hah??? Kenapa? Tak percaya??

Ok.. Jom kita tanya Ben Ashaari..

Wow.. Bukan untuk emergency caesar sahaja?? Wah..

Tak percayaaaaaa?? Tak percaya??

Lagi sekali.. kita tanya Ayu Raudhah pula..

Sekarang??

Dah percaya?

Haaaaaa.. Memang kita boleh tenang terus dengar penerangan macam ini. Tak perlu risau dah. Fuhhhh..

Oh ya.. Bila tengok pakej macam ni, mestilah ada terma dan syaratnya..

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 3

SERENITY PACKAGE

Harga Pakej Serenity yang disediakan oleh Rampai Puteri Medical Centre adalah seperti berikut :

  • Serenity Suite RM4200

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE suite

  • Serenity Single Room RM3800

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 5

  • Serenity Open Ward RM3200

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 5

Tiada kos tersembunyi. Tiada caj tambahan!

Mommy lihat testimoni dan review bagi mereka yang pernah ada pengalaman bersalin / bawa pasangan bersalin di sini.

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 1

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE

Ternyata feedback yang diberikan adalah bagus.

SERENITY PACKAGE - PAKEJ BERSALIN RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE 7

Oh ya.. Jangan risau. Hospital ini, semua pakar O&G adalah wanita!! Best kan??

Jadi, ibubapa yang belum ada rancangan untuk memilih hospital untuk bersalin, Mommy sarankan korang pilih Pakej Bersalin Istimewa Rampai Puteri Medical Centre ini. Sebut je SERENITY PACKAGE.

***Serenity Package ini adalah untuk tempoh terhad sahaja. Rugi tak grab peluang ini.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Boleh hubungi Rampai Puteri Medical Centre di talian 03-41312039 atau lawati laman web mereka di www.rampaiputeri.com.

Jangan lupa follow mereka di Facebook Rampai Puteri Medical Centre dan juga Instagram @RampaiPuteri untuk maklumat lanjut.

Semoga kalian dipermudahkan urusan. Amin.

Tags: , , , , , , , , ,

25 thoughts on “YE KE TAKDE BAYARAN TAMBAHAN KALAU EMERGENCY CAESAREAN??? | SERENITY PACKAGE – RAMPAI PUTERI MEDICAL CENTRE”

  1. JULIA JOHARI says:

    Juju dlu susah nak cari private yg xd unsur hidden charge. Skrg dah ada best betul. Yelah kalau tiba2 kena ceaser selamat sikit duk lama pun x kena caj. Jimat la

  2. Bagus pakej camni, at least kurang satu benda utk risau

    Mama Kembar Tiga recently posted…BFF Trip Bercuti di Cameron Highlands Naik Bas Dan Duduk Hotel Murah JerMy Profile

  3. Bagus la pakej Rampai Puteri ni. Untung la siapa yang bersalin kat sini. Tiada kos terselindung.

  4. ummi nani says:

    Dah tak ada peouang bersalin.Lalau ada boleh pilih sini. boleh bantu rekemen dekat kawan2 jer la

  5. Dura Norell says:

    Thorbaikk punya pakej

    Dura Norell recently posted…Pameran Robotik di Festival Sains Petrosains KLCCMy Profile

  6. Athirah says:

    Ala alaaaa…. next baby agak ada lg x pakej ni

  7. Nina Mirza says:

    Pasni mummy Shehan bersalin kat Rampai Puteri laaa eh.. Hehee

    Nina Mirza recently posted…Apa itu Slipped Disc ? Bahaya ke…My Profile

  8. memang selesa bersalin di Rampau Puteri ni .. best part layanan dia sebab pernah check up kat sini .

  9. memang selesa bersalin di Rampai Puteri ni.. best part layanan mesra dia sebab pernah ada pengalaman check up kat sini

  10. Haida says:

    Nampak selesa sgt tempat ni. Untung sekarang ni dah ada pakej yang sangat berbaloi kan. Tapi Haida belum sempat merasa lagi keadaan(pregnant) mcm ni. Doakan ye.

  11. mas saari says:

    Menarik, berbaloi pakej ditawarkan.

  12. Mariana says:

    Dekat sgt dgn rmh ni. Jln kaki pun sampai. Blh la pegi sini nanti. Macam menarik package dia. Wad pun cantik

    Mariana recently posted…Pengalaman memanjakan diri di Bondahaven Breastfeeding Specialist & SpaMy Profile

  13. Huda says:

    sangat bagus ada pakej macam ni, berbaloi sangat untuk ibu yang memang pentingkan keselesaan dan nak doktor wanita dan nurses wanita sahaja yang uruskan sepanjang masa proses bersalin.

  14. Insya Allah kalau ada rezeki, rampai puteri jadi pilihan utk wife

  15. terbaik hospital ni sebab semua pakar O&G semuanya wanita..susah nak cari di hospital lain

  16. miminadam says:

    hikss, kalau ada rezeki boleh laa selit rampai ni dalam list

  17. Ai says:

    Bagus pakage ni. Jimat banyak kalau yang tiba-tiba ceaser tu. Tak adalah terkejut masa nak bersalin sebab kena tambah duit.

  18. ina says:

    bersih dan nampaknya friendly hospital.Menarik ni..pakar o&G semua wanita kat sini yea

  19. TATI MANSUR says:

    Dah recommend package kat kawan yg nak bersalin.Memang berbaloi balii harga dia..

  20. Nadia Johari says:

    Rsa nak menagndung lagi je bila dapat tau pakej bersalin dekat rampai puteri ni..hahaa..boleh kumpul duit dari sekrang..sesekali nak rasa bersalin dengan swasta

  21. ema says:

    Jam ni juga rasa teringin nak mengandung lagi…dan mahu bersalin kat sini…eh..

  22. azzureen ali says:

    Bagus ada package macam ni, tak risau kalau request apa2 sbb dah tahu apa yg cover dan tak.

  23. menarik pakej ni ..tapi jauh ..huhu
    secretary KIM recently posted…ZEPHYRINE – KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERIMy Profile

  24. intan says:

    thanks for sharing!
    intan recently posted…Vitamin Cepat Hamil Setelah KeguguranMy Profile

  25. Dorsett Pink says:

    baguslah tak de bayaran tambahan. murah la

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!