Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

Untuk anak-anak yang berada dalam kelompok ‘Autism Spectrum Disorder’, gunting rambut bukanlah sesuatu perkara yang mudah ye..

Bagi yang ada isu sensori, kepala atau bahagian badan agak sukar disentuh, ditambah pula jika menggunakan mesin oleh orang yang tak dikenali. Nampak tak, complicated di situ?

Kalau tahun lepas ok, tahun ini belum tentu. 2-3 bulan lepas ok, bulan ini pun belum tentu. Mommy pun tak dapat nak trace sebenarnya bila agaknya ‘mood’ dia akan ok.

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

Mommy agak, kali ini, dia mesti nak ke kedai gunting rambut. Sebab pertama, dia sendiri macam rimas dengan rambut di tepi telinganya.

Selain habit Mommy yang sentiasa jadikan topik jom gunting rambut as daily communication, rasanya itu juga adalah penyumbang terbesar kerana..

Akhirnya.. hari ini, beliau dengan rela hati ke kedai untuk menggunting rambut.

Cara pancing?

Daddy ajak naik motor!

Syarat?

Jangan guna mesin/vakum seperti di kedai2 rambut tu..

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Just?

Gunting!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Tahniah adik! You did it!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

Muka nampak naughty!! Pleaselah!!

Tags: , , , ,

6 thoughts on “GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA”

  1. nazra says:

    allahu, terima kasih atas perkongsian. selama ni kak pun tak tau. rupanya unik setiap apa yg berlaku

  2. nazra says:

    allahu. terima kasih atas perkongsian kisah ni. selama ni kak pun tak tau pasal ni. setiap yg berlaku pasti dengan izin Allah Taala

  3. Muka cheeky sangat hehe
    Mama Kembar Tiga recently posted…Apa Yang Menarik di Langkawi? Mangrove Tour Lah!My Profile

  4. Anuar says:

    Selepas gunting rambut nampak Hensem bergaya macam Uncle Anuar… 😉
    Anuar recently posted…Cabaran Affiliate Pay Per Lead (PPL) RM1My Profile

  5. Jamur Tiram says:

    Terimakasih atas sharing cerita nya ukhti… Bila berkenan silakan berkunjung balik ke blog saya Bisnis Adsense
    Jamur Tiram recently posted…Package Name High CPC Admob 2018My Profile

  6. Dura Norell says:

    Alhamdulillah, dapat gak dipotong rambut tu.. now nampak lebih ensem boy

    Dura Norell recently posted…Pameran Robotik di Festival Sains Petrosains KLCCMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!