GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Untuk anak-anak yang berada dalam kelompok ‘Autism Spectrum Disorder’, gunting rambut bukanlah sesuatu perkara yang mudah ye..

Bagi yang ada isu sensori, kepala atau bahagian badan agak sukar disentuh, ditambah pula jika menggunakan mesin oleh orang yang tak dikenali. Nampak tak, complicated di situ?

Kalau tahun lepas ok, tahun ini belum tentu. 2-3 bulan lepas ok, bulan ini pun belum tentu. Mommy pun tak dapat nak trace sebenarnya bila agaknya ‘mood’ dia akan ok.

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

Mommy agak, kali ini, dia mesti nak ke kedai gunting rambut. Sebab pertama, dia sendiri macam rimas dengan rambut di tepi telinganya.

Selain habit Mommy yang sentiasa jadikan topik jom gunting rambut as daily communication, rasanya itu juga adalah penyumbang terbesar kerana..

Akhirnya.. hari ini, beliau dengan rela hati ke kedai untuk menggunting rambut.

Cara pancing?

Daddy ajak naik motor!

Syarat?

Jangan guna mesin/vakum seperti di kedai2 rambut tu..

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Just?

Gunting!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Tahniah adik! You did it!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

Muka nampak naughty!! Pleaselah!!

Author: YB Shehan

6 thoughts on “GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

  1. allahu. terima kasih atas perkongsian kisah ni. selama ni kak pun tak tau pasal ni. setiap yg berlaku pasti dengan izin Allah Taala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge