banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Untuk anak-anak yang berada dalam kelompok ‘Autism Spectrum Disorder’, gunting rambut bukanlah sesuatu perkara yang mudah ye..

Bagi yang ada isu sensori, kepala atau bahagian badan agak sukar disentuh, ditambah pula jika menggunakan mesin oleh orang yang tak dikenali. Nampak tak, complicated di situ?

Kalau tahun lepas ok, tahun ini belum tentu. 2-3 bulan lepas ok, bulan ini pun belum tentu. Mommy pun tak dapat nak trace sebenarnya bila agaknya ‘mood’ dia akan ok.

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA

Mommy agak, kali ini, dia mesti nak ke kedai gunting rambut. Sebab pertama, dia sendiri macam rimas dengan rambut di tepi telinganya.

Selain habit Mommy yang sentiasa jadikan topik jom gunting rambut as daily communication, rasanya itu juga adalah penyumbang terbesar kerana..

Akhirnya.. hari ini, beliau dengan rela hati ke kedai untuk menggunting rambut.

Cara pancing?

Daddy ajak naik motor!

Syarat?

Jangan guna mesin/vakum seperti di kedai2 rambut tu..

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Just?

Gunting!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (5)

Tahniah adik! You did it!

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA (3)

Muka nampak naughty!! Pleaselah!!

(Visited 100 times, 1 visits today)

6 thoughts on “GUNTING RAMBUT BUKAN PERKARA BIASA-BIASA”

  1. nazra says:

    allahu, terima kasih atas perkongsian. selama ni kak pun tak tau. rupanya unik setiap apa yg berlaku

  2. nazra says:

    allahu. terima kasih atas perkongsian kisah ni. selama ni kak pun tak tau pasal ni. setiap yg berlaku pasti dengan izin Allah Taala

  3. Muka cheeky sangat hehe

  4. Anuar says:

    Selepas gunting rambut nampak Hensem bergaya macam Uncle Anuar… 😉

  5. Jamur Tiram says:

    Terimakasih atas sharing cerita nya ukhti… Bila berkenan silakan berkunjung balik ke blog saya Bisnis Adsense

  6. Dura Norell says:

    Alhamdulillah, dapat gak dipotong rambut tu.. now nampak lebih ensem boy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

DIY HADIAH HARI GURU 2016

Salam. Mommy diberitahu yang Little Caliph Ukay Perdana akan mengadakan sambutan Hari Guru pada

PENGALAMAN PERTAMA HANNAH DAMIA JUMPA DENTIST

Assalamualaikum Kan Mommy ada cerita kat SINI yang lepas makan, weols g jumpa dentist

HANTAR HANNAH, RILEKS JER.. LAIN MACAM MASA HANTAR ARIQ 1ST DAY SEKOLAH NIH.. TISU PLEASE a

HANTAR HANNAH, RILEKS JER.. LAIN MACAM MASA HANTAR ARIQ 1ST DAY SEKOLAH NIH.. TISU PLEASE

Sebak teruk.. tetiba mengalir air mata. Dah la tisu takde. Adoii la.. Hantar Hannah

error: Content is protected !!