Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA | Sakit kepala dengan Mommy sekarang ni macam menjadi-jadi. Mungkin faktor selalu lepak rumah jer, jarang keluar time panas-panas, jadi bila kena panas, macam menjadi-jadi.

Baru-baru ni Mommy pergi kenduri rumah kaklong saidila, cuaca memang sangat terik masa tu. Mommy memang dah tak senang duduk dari mula makan lagi. Kepala start berdenyut-denyut. Fuh.. panas sungguh nih..

Tapi Mommy tahan lagi. Sehinggalah selesai makan, Mommy dah rasa semakin ketara denyutan panas tu. Jangan kena Heat Strok sudah.

Sampai je rumah, terus kebabom! Tidur lepas makan ubat dan sedut peppermint.

Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

Mommy terbaca petua ini di FB Ustaz Sharhan Shafie untuk tips rawatan Islam untuk sakit kepala.. Boleh diamalkan..

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali)

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali)

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali)

5. Baca Surah An-Nas (1kali)

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali)

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.

ANDA RASA SAYA ADA MASA UNTUK SAKIT KEPALA?

Opkos la ada.. selain cuaca, ditambah pula dengan aktiviti Ariq Emir yang makin hari makin ‘comel’ sangat ni, memang Mommy ada banyakkkkkk masa untuk sakit kepala.

Hahaha.. Gone 1 buah komik kakak! Celah mana bawa masuk toilet pun tak tahu. Trust me. Yang part ni Mommy memang tak marah Ariq langsung.

Sebab?

Kreatif! Dia belajar teknik kertas lunyai di dalam air, dia start buat collage kat wall macam pendidikan seni di sekolah, dia jadikan kolam mini dengan tertimbusnya kertas-kertas tersebut di penutup lubang air. Paling penting, dia tak buka penutup lubang air tu!

Takkan la sampai hati nak marah kalau macam ni?

PENEMAN SETIA – PEPPERMINT YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA (1)

Mommy ada cakap tadi, yang Mommy ada sedut Peppermint sebelum Mommy tidur petang tu. Kuasa sedutan Peppermint ni, memang sampai ke tengah otak laaa.. Baru lah denyutan sakit kepala tu makin lama makin slow.

Boleh elak Mommy muntah sekali. Syukur..

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA (4)

tudia keluar segala EO yang ada

Tak lama lagi Mommy nak start buat Body Prep untuk Ariq. Moga mood kami masing-masing tenang dengan feel macam-macam nih. Hahaha. Kalau korang nak Mommy consult pun boleh, whatsapp terus jer.. http://ybshehan.wasap.my

Teringin pula rak untuk EO macam ni kan?

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA (3)

credit : IG YLEO

Tags: , , ,

5 thoughts on “PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA”

  1. banyaknya…tapi bagus sebab macam2 kegunaan

    1. YB Shehan says:

      yup.. sgt2 banyak kegunaan.. retis yg selalu tunjuk pasal YL tu.. Ning Baizura

  2. Dorsett Pink says:

    best bau peppermint tu kan. thanks for sharing She

    1. YB Shehan says:

      yup.. mmg best.. drop kt tapak tgn, gosok2, sedut.. leh diffuse dgn oren gk.. sdp bau

  3. Ainie says:

    Peppermint telah digunakan sebagai ubat alternatif buat beribu tahun. Ia adalah salha satu minyak pati yang paling popular untuk merawat sakit kepala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!