Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

“JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD” – THE VIEW CAFE, BEST WESTERN i-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK!

RAMADHAN BUFFET 2018 : THE VIEW CAFE, BEST WESTERN i-CITY | Kalau korang dah follow instagram & facebook Mommy, mesti perasan yang Mommy ada upload gambar makanan yang sangat banyak! Ok sekarang korang bayangkan eh. Kalau korang tengok gambar pun, dah rambang mata nak pilih, bayangkan pula Mommy kat sana. Memang serius tak tahu nak pilih mana satu untuk makan. Memang gempak habis!

Mommy cerita tentang tempat yang Mommy pergi semalam (11 Apr) untuk food review sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba nanti. Tempat yang Mommy maksudkan adalah The View Cafe di Best Western i-City, Shah Alam. Rupanya.. menu yang sebanyak itu cuma 60% sahaja dikeluarkan ketika food review malam tadi. Untunglah kalau korang datang masa bulan puasa nanti. Lagi 40% makanan akan ditambah! Fuhhhh.

Bertempat di Tingkat 5, Best Western i-City Shah Alam, interior The View Cafe ini menarik dan kita boleh duduk di luar atau dalam cafe ini. Pastikan sampai awal sebab, korang boleh view matahari terbenam dari sini tau.. Serius cantik!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK!

credit photo Aisya Ismail

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (5)

MENU JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD – THE VIEW CAFE, BEST WESTERN i-CITY

Menu Juadah Malaysia to the World ini akan bertukar setiap hari. 13 stall menu utama dan 5 kaunter lain akan dibuka sepanjang bulan puasa nanti. Antara juadah yang akan dihidang adalah seperti di bawah..

Stall 1

  • Roasted Whole Lamb, Briyani/Tomato/Nasi minyak, Acar

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (10)

Stall 2

  • Grill Station – Ikan Bakar, Sliced Beef, Sotong, Ketam, Udang, Satay

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (10)

Stall 3

  • Noodles Stall – Laksa, Mee Kari, Kuey Tiaw, Mee Rebus

Stall 4

  • Pasta Station – Spagethi, Bolognaise, Carbonara, Aglio Olio

Stall 5

  • Roti Canai, Murtabak, Vege Dhal, Indian Vege, Coconut Chutney

Stall 6

  • Chicken Rice, Duck Rice

Stall 7

  • Malacca Satay Celop, Yong Tau Foo

Stall 8

  • Char Kuey Tiaw, Mee Mamak

Stall 9

  • Cucur Udang, Keropok Lekor, Keledek/Keladi/Pisang Goreng, Cendawan

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (17)

Stall 10

  • Roti John Berinti

Stall 11

  • ABC & Cendol with Condiments

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (17)

Stall 12

  • Rojak Buahan, Rojak Sotong, Rojak Singapore

Stall 13

  • Coconut Delight

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (17)

Dessert

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (13)

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (14)

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (13)

Bubur

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (2)

Sweet

Banyaknya pilihan kurma!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (14)

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (2)

Bread Station

Pilihan roti serta mentega.

Kaunter Minuman

  • Sejuk – 10 jenis minuman sejuk akan disediakan, bertukar setiap hari
  • Panas – 4 jenis minuman panas, bertukar setiap hari

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (21)

RAMADHAN BUFFET 2018 : THE VIEW CAFE, BEST WESTERN i-CITY

Mommy belum kongsi Buffet lagi kan? Nah.. jamu mata sepuas-puasnya..

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (9)

Personally Mommy suka sangat Ketam Bercili ini. Memang tugas meratah la jawabnya. Dimakan pula dengan nasi rebus. Sedap weh!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (9)

Pantang nampak udang! Nampak pula Udang Sambal Tumis Petai! Subhanallah!!!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (9)

Masakan kampung sebegini memang buat kita tak nak berganjak dari meja makan. Haha. Very tempting!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (19)

Ditambah pula dengan kehadiran ulam-ulaman! Fuh.. Merecik uols! Petai tu.. korang boleh ambil je tanpa perlu kupas kulit, kan? Kan?

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (19)

Ini pun menu menarik juga. Kari Kepala Ikan tu..

APA YANG MOMMY CUBA?

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (19)

Macam biasa, bila dah terlalu banyak pilihan, semua benda terasa nak ambil. Walhal tong perut ni kecik jer.. Marvellous!!

PAKEJ BERBUKA PUASA BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM

Harga pakej berbuka puasa adalah :

  • RM59 untuk kanak-kanak dan warga emas
  • RM89 (early bird promotion) untuk dewasa, dapatkan sebelum 25 April ini
  • RM109 harga biasa (beli 9 dapat 1 seat percuma)

Korang boleh buat tempahan dengan cara hubungi 03-5521 9000 atau emel kepada enquiry@bestwestern-icity.my.

PENDAPAT MOMMY

Pilihan makanan yang memang banyak. Jangan risau kalau rasa nak makan kemudian nak sambung lagi makan selepas solat, surau turut ada di hotel berkenaan. Boleh lepak lama lah kiranya. Nikmati makanan sepuasnya. Serius, banyak sungguh pilihan.

Yang paling Mommy suka adalah pilihan seafood yang banyak! Ketam, udang, sotong, yang dimasak pelbagai rasa! Rasa macam nak ratah yang itu sahaja! Tapi, rugilah kalau tak rasa yang lain kan?

Uniknya The View Cafe ini, menurut Chef Azhari, beliau tidak meletakkan apa-apa menu sebagai speciality untuk hotel ini, sebaliknya beliau ingin semua pengunjung datang dan cuba serta nilai sendiri setiap masakan yang ada. Betul juga tu. Nanti, takdelah semua orang serbu dua tiga menu istimewa sahaja, sedangkan citarasa masing-masing kan berbeza?

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (23)

Cantik giler waktu malam!

Suasana pun tenang. Cuma kalau hujan tu, kena lah makan kat dalam. Harap cuaca sentiasa cantik..

Nak datang ke sini, mudah sahaja. Cuma waze/google map “BEST WESTERN i-CITY SHAH ALAM“. Pada mulanya Mommy tersilap masuk parking. Sepatutnya parking dalam i-City terus, tapi kami masuk ke i-soho (residence parking). Menapak lah kami naik bangunan, tercari-cari kat mana The View Cafe.

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (122)

Pic bawah close up BW (Best Western)

Rupanya, paling senang ialah korang ingat 3 perkara. Cari parking i-City, cari Best Western, atau i-Sovo (sebaris i-Sovo sebenarnya). Kemudian naik level 5 di Best Western (Hotel) tersebut. Mommy harap, ada lebih banyak signage dari luar. Kalau ada pun, mungkin disebabkan terkejar masa, jadi Mommy tak perasan semua tu.

Overall, Mommy rasa macam nak datang semula, tetapi dengan family pula. Mana tahu kalau ada rezeki menginap di hotel. Lepas makan, boleh enjoy semua kawasan i-City!

Rate Mommy 4 bintang untuk menu dan suasana The View Cafe, Best Western i-City Shah Alam. Tahniah!

JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD - THE VIEW CAFE BEST WESTERN I-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK! (8)

Terima kasih dari kami warga #kbba9 #kelabbloggerbenashaari untuk jemputan ini. Lain kali, ajak lagi yer?

Tags: , , , , ,

10 thoughts on ““JUADAH MALAYSIA TO THE WORLD” – THE VIEW CAFE, BEST WESTERN i-CITY SHAH ALAM MENAWARKAN BUFFET RAMADHAN YANG GEMPAK!”

  1. Betul-betul menggoda all the menu. Thanks for the sharing.

  2. permatabiru says:

    cantik view tempat makan nie..pilihan makanann pun banyak mesti sedap-sedap kan

  3. Qaseh says:

    Cantik tempat dia , stall pun banyak ..

  4. Huda says:

    Best yer buffet ramadhan kat sinu, huda memang hantu seafood,sedap yer kalay dpt makan semua tu. Pernah lalu jer kat hotel ni, xpernah singgah. Nampak cantik la restoren hotel ni.

  5. mas saari says:

    Cantiknya tempat dia, pilihan makanan pun banyak dengan harga pakej yang murah. Kena pergi ni buka puasa kat sini!

    1. YB Shehan says:

      yup. banyak giler choice. tak sangka harga gtu. sies, berbaloi

  6. Ai says:

    View dia superb.. pergi dating kat situ pon best gak..

  7. anazarin says:

    tenang je kan makan kat sini..cantik je permandangan

  8. nadia johari says:

    lama tak jejak icity..bestnya tempat dia..berlampu-lampu..makan pun seronok je..makanan dia pun boleh tahan banyaknya..

  9. Adam Roslan says:

    Terbaik nie menu diaa. Tenang habiss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!