Naracards Korea-Seoul Set

SHOPPING RAYA!! — FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018

FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018

JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 | Tak lama lagi dah nak masuk bulan puasa.  Lepas tu raya, yeay! Korang dah buat persiapan ke?

Warga Putrajaya dan sekitarnya dah perlu bersedia dari sekarang. Sekali lagi, bersempena dengan ketibaan Ramadan, JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bakal berlangsung bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3.

Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan.

CABUTAN BERTUAH & ARTIS TERKENAL PUN ADA!

Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah biji kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 (2)

PROGRAM KEROHANIAN

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut.

Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.

Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain.

JUALAN JENAMA POPULAR

Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak.

Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair.

MAKLUMAT LANJUT, SILA HUBUNGI :

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

  • Izainil – 017-3031953
  • Ashraf – 017-8892909

FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 (3)

Apa tunggu lagi?? Jom share dan heboh satu kampung!!

(Visited 47 times, 1 visits today)

1 thought on “SHOPPING RAYA!! — FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018”

  1. mas saari says:

    Jom serbu, bagus jugak shopping awal ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!