Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

TAHNIAH ME’NATE STEAK HUB | SESI BERAMAH MESRA ME’NATE & MEDIA 2018

Tahniah Me’nate Steak Hub, atas kejayaan merangkul 2 anugerah berprestij sebagai restoran stik dan makanan barat yang bermutu tinggi di kawasan Lembah Klang. 2 anugerah tersebut adalah “Malaysia International Business Awards 2017 – Excellence in Western Steak House” dan “The BrandLaureate Best Brand in F&B – Steak House 2017-2018“.

ME'NATE STEAK HUB (2)

Kejayaan ini diraikan bersama media baru-baru ini (22 Feb 2018) di mana #kelabbloggerbenashaari merupakan salah satu jemputan. Paling best, ini pertama kali Mommy jejak ke Me’nate dan dapat rasa sendiri makanan yang disediakan serta berpeluang mengetahui beberapa perkara unik mengenai Me’nate Steak Hub.

ME'NATE STEAK HUB (16)

Me’nate atau sebutan sebenarnya “Men Ate” bermaksud golongan yang makan daging. Dan pemilik asal yang berasal dari Kelantan itu cuma menambah apostrophe (‘) untuk mengelakkan sebarang salah faham. Sebab itu lah jadi Me’nate.. Macam tu la yang Mommy faham.

“Me’nate? MAHAL TU!” “Hanya untuk golongan berpendapatan tinggi” Haaa. Inilah antara persepsi masyarakat bila sebut tentang kedai steak atau Me’nate sendiri. Mommy tak pasti lah sejauh mana mahalnya tu sebelum ini sehinggalah Mommy sendiri lihat dari segi pengurusan, mutu dan kualiti daging yang dijual. Restoran Me’nate sebenarnya menyediakan juadah dengan harga yang mampu dinikmati oleh golongan yang berpendapatan rendah sehinggalah golongan berpendapatan tinggi. Oh ya.. selain di Setapak, Me’nate dah ada 3 cawangan tau iaitu di Ampang Jaya, Bandar Baru Bangi dan Shah Alam.

SEDAP! ALANG-ALANG NAK MANJA.. MINTAK ME’NATE OK?

Viral budak-budak media sosial sekarang, macam-macam kan? Ni Mommy nak cadang, alang-alang nak manja dengan pasangan masing-masing, request ah Me’nate. Kenapa? Sedap!! Ini antara yang kami dapat cuba..

ME'NATE STEAK HUB (16)

ME'NATE STEAK HUB (16)

ME'NATE STEAK HUB (16)

terliur tak?

Makan ramai-ramai sangat best. Ada kambing. Ada ayam. Ada steak pilihan. Ada mash potato. 3 sos utama untuk setiap hidangan.

ME'NATE STEAK HUB (16)

Ada juga menu lain seperti..

ME'NATE STEAK HUB (16)

Pasta!!

ME'NATE STEAK HUB (16)

Coleslaw..

ME'NATE STEAK HUB (16)

Ikan siakap pun ada..

Tahniah ME’NATE STEAK HUB atas kejayaan ini. Harap cadangan mereka membuka cawangan di seluruh negeri malah di luar negara akan tercapai hendaknya. Terima kasih menjemput kami warga #KBBA9.

ME'NATE STEAK HUB (16)

Tags: , , ,

16 thoughts on “TAHNIAH ME’NATE STEAK HUB | SESI BERAMAH MESRA ME’NATE & MEDIA 2018”

  1. Cikza says:

    Pasta tu nampak gravy sangat, sos tu nampak pekat.. Sedapppp

    1. YB Shehan says:

      recommended. trust me

  2. Afiq Halid says:

    Tak pernah pergi tapi Later nak try.

    1. YB Shehan says:

      ok Afiq. kena try. akk paling suka pasta dia

  3. Moha says:

    Tertarik nak makan kat situ..nt blh mintak somi blanja..

    1. YB Shehan says:

      yup.. boleh try. nt nk dekat puasa, kot2 nak cuba kan..

  4. TATI MANSUR says:

    Tak boleh nak move on.. Masih terasa rasa kat tekak ni.. Terpaksalah lepas ni repeat lagi..

  5. wahhhh sedapnya…teringin pulak nak makan… boleh lah try ni nanti…#awesome

  6. Nina Mirza says:

    Tahniah Me’nate!
    Aduduuuu. . . Terliur nengoknya!

  7. mas saari says:

    Bila tau harga mampu dinikmati tu terus nak pi makan kat sana, lama dah teringin.

  8. Ann Noura says:

    Memang berbaloi.. bila dah makan, rasa mcm taknak stop dah. Hahaha

  9. Dura Norell says:

    Nasib baik shehan explain pasal sebutan Me’nate ni.. kalau tidak sampai ke sudah tak tau nak sebut camne

  10. Lya says:

    Pasta tu kan kan kan menggoda selera akak laa She.. tergoda i tgk hehehe

  11. Qaseh says:

    Kakshe paling makan banyak :p

    1. YB Shehan says:

      eh mana ada.. akak makan sikit je. balik tu lapar

  12. lisak says:

    Tahniah Me’nate memang awards… rasa menggugat iman betul la makanan kt situ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!