COSMODERM VITAMIN E MAKEUP REMOVER

KENAPA KENA GUNA MAKEUP REMOVER WALAUPUN TAK MAKEUP?

Published on :

Cosmoderm Vitamin E Makeup Remover Penting Walau Tak Makeup? | Sebelum ini Mommy dah kongsi tentang langkah asas penjagaan muka ketika waktu siang. Dari penggunaan pencuci muka yang betul, sehinggalah memilih sunscreen yang tepat untuk jenis kulit kita. Ok kalau untuk rutin waktu malam pula, macam mana? Masih sama aturannya, cuma ada beberapa tambahan rutin. […]

SINOPSIS DRAMA LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU 1

SINOPSIS LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU

Published on :

LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU | Fuh.. Episod pertama pun dah buat Mommy leleh meleleh air hidung haaaa. Srott Srott. Adui. Cerita sedih la pula.. Siapa yang tak kenal penulis novel Siti Rosmizah Semail. Penulis novel (juga seorang peguam), yang novelnya sangat terkesan di hati. Mommy bukan pengumpul novel, tapi novel SR yang pertama Mommy baca ialah […]

COSMODERM BB CREAM OK TAK?? | ASAS PENTING SEBELUM BERSOLEK

Published on :

COSMODERM BB CREAM OK TAK??? | Untuk korang yang suka merias wajah, pastinya tahu apa kepentingan asas sebelum mekap kan? Ke korang nak Mommy share langkah asas tu? Ok lah. Mommy kongsi sikit apa yang Mommy amalkan setiap hari, di waktu pagi dan malam. Haaaa.. Kalau sayang kulit, wajib rajin! PENJAGAAN WAJAH DI SIANG HARI […]

SELAMAT HARI LAHIR WAHAI SAHABAT..

Published on :

Selamat pagi. Terfikir.. apakah ucapan Selamat Hari Lahir di Facebook dan Whatsapp sudah cukup buat sahabat Mommy ini. Bila sebut tentang sahabat, ia mungkin membawa maksud sebaya atau jarak umur tak terlalu beza. Jika terlalu beza dah tak jadi sahabat kot. Jadi pakcik. Hahaha.. Memandangkan beza lebih kurang 1 dekad, Mommy tetap anggap sebagai sahabat […]

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

TIPS TONTON WAYANG DENGAN ANAK-ANAK

Published on :

Pernah tak korang bawa anak-anak tonton wayang? Mommy setakat ni, dah banyak kali juga. Tapi, tak la kerap. Sebab? Mommy cuak, kalau anak-anak tak bagi kerjasama. Bukan tak boleh nak bawa, cuma ibu bapa kena bijak sikit handle. Ok meh Mommy nak kongsi tips untuk korang yang teringin bawa anak-anak tonton wayang. 1. Faham dan […]