3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ

Kalau sebut Shy Girl, korang dah tahu kan itu adalah ciri-ciri Mommy kan? Pemalu.. Ahakz.. Jangan la muntah. Amboi dia tu.. Puji diri sikit pun, nak muntoh! Shy Girl, keluaran Imanni Skinz pilihan Mommy kali ini untuk langkah mekap paling pantas tapi masih mampu bagi Mommy happy. Haaa.. Ada nampak Mommy happy? Ha,.. tunggu kejap lagi, happy ke idok..

Shy Girl ini adalah keluaran paling baru Imanni Skinz. Ia sangat sesuai untuk gadis muda yang pemalu dan tidak suka mekap yang tebal. Kiranya, pasti berseri walau hanya mekap simple sebegini.

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (12)

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ

Spray – Apply – Spray!

Haaa.. Itulah 3 cara mudah untuk mekap dengan set Shy Girl Imanni Skinz nih. Mudah dan jimat masa.

Nak tahu caranya? Tonton video ini dulu, dan Mommy akan terus explain satu persatu.

Eh..Tetiba aktif youtube balik ye? Haha.

Haaa. Mudah tak?

Langkah Pertama – Spray Gorgeous Face Mist & Glowing Serum (Spray Serum)

Ya betul tu. Apa yang korang boleh lakukan ialah cuma spray Serum ke seluruh wajah korang sebagai pelembap dan asas mekap. Pada mulanya Mommy agak risau kesan selepas spray Serum ni. Sebab rata-rata serum/face mist akan ada efek panas di muka Mommy. Tapi ini berbeza. Tak rasa panas pun..

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ

Mommy rasa serasi dan sayang pula kalau tak terus amalkan. Sebab apa? Sebab ia juga boleh dijadikan sebagai ‘treatment spray’ juga tau.

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ

Dengan penggunaan berterusan, ia boleh menghilangkan jeragat dan parut.

Langkah Kedua – Apply Blossom Cake Foundation

Selepas selesai spray serum sebagai asas dan pelembap sebelum mekap, kita boleh terus apply Blossom Cake Foundation ke seluruh wajah dan leher (jika tidak bertudung).

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (12)

Ia sesuai untuk semua jenis kulit dan code yang Mommy cuba ini lebih kepada kulit yang cerah (light code). Mungkin akan ada medium code selepas ini yang lebih sesuai untuk kulit gelap.

Blossom Cake Foundation ni, kalau korang nak tahu, fungsinya 3 in 1 tau. Boleh jadi concealer, foundation dan tak memerlukan bedak. Dah lengkap dah.

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (6)

Tekstur foundation jenis creamy ini ringan dan sangat mudah disapu ke wajah menggunakan berus yang disediakan. Lembut juga berus tu tau..

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (12)

Kebaikan lain untuk foundation ini ialah ia mampu menutup bintik-bintik hitam, lingkaran gelap bawah mata dan dalam masa yang sama tahan sehingga 12 jam. Mommy boleh katakan fully coverage walaupun ia adalah light texture creamy foundation. Berbaloi nih.

Langkah Ketiga – Spray Glowing Serum

Seperti langkah pertama, spray Glowing Serum sekali lagi untuk menaikkan lagi seri selepas korang selesai mekap.

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (2)

Tadaaaaa. Siap dah. Mudah sangat kan?

KENAPA PERLU PILIH IMANNI SKINZ

Untuk pengetahuan korang, Imanni Skinz merupakan syarikat Muslim Bumiputera yang menjalankan perniagaan kosmetik dan set penjagaan kulit dan wajah. Dan paling utama yang kita perlu tahu ialah ia merupakan Kosmetik Organik Habbatus Sauda No 1 di Malaysia. Haa.. sebut organik ni, otomatik kita dah boleh fikir ianya adalah selamat dan terjamin daripada bahan kimia berbahaya.

Kajian daripada microbiologist dan chemist menunjukkan produk Imanni Skinz selamat dari mercury, Hydroquinone dan bahan tercemar.

Kelebihan produk Imanni Skinz antaranya ialah :

  1. Mengandungi ORGANIK Habbatus Sauda dan pelbagai bahan natural ekstrak seperti Witch Hazel, Pitera, Argan Oil, Mulberry, Aloe Vera, Vitamin C, Olive Oil, Almond Oil, Vitamin E, Daun Sireh, Shea Butter dan macam-macam lagi.
  2. Bebas bahan-bahan kimia terlarang seperti Merkuri dan Hydroquinone yang boleh merosakkan kulit untuk jangka masa panjang, dan lebih bahaya lagi ada kesan sampingan terhadap organ-organ tubuh badan disebabkan penyerapan bahan kimia ini ke dalam kulit yang mengalir di dalam salur darah korang.

TESTIMONI IMANNI SKINZ

Daripada apa yang Mommy tengok di website, di facebook, dan di instagram Imanni Skinz ini, Mommy dapat lihat banyak kesan positif selepas menggunakan produk Imanni Skinz ini.

Gorgeous Serum Senang… hanya sembur2 je… xpayah pakai krim bagai… muka jadi lembab, segar malah dapat menghilangkan jerawat… gabungan bersama Blossom Cake Foundation memang satu gabungan yang mantap! – Asmahwati

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (15)

Tiada kata2 yang dapat saya gambarkan… secalit dimuka. wow… hebat sangat.. teksturnya yang lembut & ringan… senang diratakan tanpa kesan tompokan… lama sudah saya x memakai foundation kerana kulit muka seringkali terasa gatal2…. namun saya yakin untuk mencuba foundation imanni skinz kerana kehebatannya.. kulit saya pun kurang berminyak dan tidak gatal2 lagi – Rafizah

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (15)

REVIEW SHY GIRL BY IMANNI SKINZ DARI MOMMY

Bagi Mommy, set ini memang mudah dan lengkap bagi wanita yang sukakan mekap simple dan cepat. Sesuai untuk mereka yang sentiasa kejar waktu tapi masih nak kekal cantik. Percayalah, Mommy adalah seorang yang nak juga ‘pakai sesuatu di wajah’ walau hanya cuma ke kedai runcit atau turun teman anak mandi kolam. Haha. Over kan?

Ye lah.. kalau tak pakai, Mommy rasa, wajah Mommy ni elok sikit je dari mayat. Miahaha. Sedih lak rasa.. Tapi kan korang, sebab tu lah Mommy pilih Imanni Skinz ini sebab serumnya boleh digunakan untuk merawat kekusaman wajah Mommy. Paling best, inilah kali pertama bila Mommy spray face mist, ianya tidak panas di wajah Mommy. Rasa macam serasi dengan brand ni.

3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ (1)

Ada nampak Mommy happy? Happy kannnn..

KAT MANA NAK BELI DAN BERAPA HARGA SHY GIRL?

Ok, korang boleh tengok harga Shy Girl dan semua produk Imanni Skinz di :

Dan boleh terus order melalui whatsapp 011-2083 3892. Sekarang ada harga promosi tau. Mommy suka dan puas hati. Korang bila lagi?

25 thoughts on “3 LANGKAH MUDAH MEKAP DENGAN SHY GIRL IMANNI SKINZ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge