IMBASAN 2017.. TAK SALAH ANGAN-ANGAN

KEMBARA #KBBA9 COSMODERM - IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND TEMPAT MENARIK DI ROTORUA (SPRING TIME) (PART 4) (15)

Pernah..

Mommy berangan untuk ada rumah sendiri.

Mommy berangan untuk tidak bekerja.

Mommy berangan untuk hantar anak-anak ke sekolah sendiri.

Mommy berangan untuk menulis blog tanpa ada gangguan di pejabat atau mata-mata yang memerhati.

Mommy berangan menang gadget.

Mommy berangan untuk berjalan jauh di luar Malaysia.

Haaa..

Semua tu bermula dari angan-angan tau.

Dan 2017, mencatat rekod buat Mommy.

Mommy dapat kunci rumah sendiri (#rumahYBshehan) pada Januari 2017, dan masuk rumah impian ini sepenuhnya pada 1 Februari 2017.

Mommy bermula kerjaya sebagai WAHM (working at home mom), bermula Feb 2017 juga. Bukan lenggang kangkung ye kat rumah.

Mommy dah mula hantar dan ambil sendiri anak dari sekolah.

Sama-sama fokus untuk exam.

Mommy menang handphone iaitu Huawei Nova 2i. Super happy!

Mommy dah berjalan jauh luar Malaysia.. iaitu ke Korea pada hujung tahun 2016, dan tahun 2017, rezeki Mommy ke New Zealand atas kapasiti seorang Blogger. Rezeki Mommy dalam #kbba9. Syukur.

KEMBARA #KBBA9 COSMODERM – IKHLAS TOURS KE NEW ZEALAND - WHAKAPAPA SKIFIELD - WESTERN SPRINGS - CORNWALL PARK - ONE TREE HILL (PART 7) (3)

Tak nafi..

Tekanan memang ada. Menghimpit hari-hari. Mommy hanya ada family dan kawan-kawan maya. Bukan senang nak stabilkan otak kadang-kadang tu. Haha.

Untuk 2018..

Mommy bertambah tanggungjawab. Dengan urusan rumah sekarang ni dan juga tanggungjawab sebagai seorang ibu, blogger dan pekerja dari rumah.

Mommy harap, Mommy dapat pikul semua tanggungjawab tersebut. Inshaa Allah.

Dan angan-angan Mommy tahun 2018.. travel lagi.

Inshaa Allah.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge